Ed blijft positief, maar is ook realistisch. Als hij in januari het geldbedrag voor een behandeling niet heeft opgehaald, dan zal Multiple Sclerose (MS) zijn lichaam verder slopen.
Ed blijft positief, maar is ook realistisch. Als hij in januari het geldbedrag voor een behandeling niet heeft opgehaald, dan zal Multiple Sclerose (MS) zijn lichaam verder slopen.
Doneer

Hulp inwoners en bedrijven laatste redding voor Ed van Dijk

Actueel 7.323 keer gelezen

Delfgauw - Het liefst staat Ed van Dijk uit Delfgauw helemaal niet in de belangstelling. Hoe vreselijk zijn toekomst er ook uitziet: hij blijft bescheiden en vooral positief. Toch is hij op mindere dagen ook realistisch. Als hij begin januari geen 75.000 euro bij elkaar heeft verzameld, dan ziet het er heel slecht voor hem uit.

De voormalige autospuiter heeft een agressieve vorm van Multiple Sclerose (MS). Zijn enige en laatste redding ligt in een kliniek in Mexico waar een speciale stamceltransplantatie wordt uitgevoerd. Het is een risicovolle ingreep, maar een laatste kans voor Ed om de progressieve ziekte te stoppen.


De afgelopen maanden heeft hij al zo’n 34.000 euro opgehaald. Dat is een prachtig bedrag, maar nog 41.000 euro te weinig. “Als het mij niet lukt om dit geldbedrag bij elkaar te halen, dan ziet het er somber uit. Ik ga regelmatig voor een MRI-scan naar het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Elke keer is de schade groter... Hersenbeschadigingen die nooit meer zullen herstellen.”

Marlika en Danique
Dorpsgenoten Marlika de Hoog en Danique Steinz gingen Ed al voor. Ze haalden het volledige bedrag op en ondergingen een soortgelijke behandeling. Marlika loopt inmiddels weer hard, geniet van haar gezin en heeft haar leven weer op de rit. Danique is nog bezig met haar behandeling, maar de eerste berichten zijn positief. Ed heeft als oud-Delftenaar minder contacten in het dorp. Wellicht de reden dat hij zijn behandeling nog niet kan bekostigen.

Oproep aan inwoners en lokale bedrijven
De redactie van deze krant doet daarom een ultieme poging om alsnog de resterende 41.000 euro op te halen. Een oproep aan inwoners van Pijnacker-Nootdorp, verenigingen en lokale bedrijven. Voor eenmalig 5 euro (of meer) kunt u al een mooie december- en kerstdaad verrichten. Bedrijven en particulieren die meer dan 500 euro overmaken, krijgen een nadrukkelijke vermelding in onze huis-aan-huiskrant. Ook verloten wij een adverorial onder deze ondernemers!

Doneren kan via de button hieronder. Je ziet meteen live het bedrag oplopen en je kunt desgewenst je naam of organisatie benoemen. Iedere euro is welkom. Red Ed!


Wil je niet doneren, maar toch helpen? Deel dit bericht dan zoveel mogelijk op Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin en via WhatsApp. Red Ed!




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant