Leco van Vliet bij de plek waar Van Vliet Vorkhefrucks gaat uitbreiden van 3.500 naar 6.500 vierkante meter.
Leco van Vliet bij de plek waar Van Vliet Vorkhefrucks gaat uitbreiden van 3.500 naar 6.500 vierkante meter.

Van Vliet Vorkheftrucks breidt uit en vernieuwt Boezem-West

Actueel 2.380 keer gelezen

Al vanaf 1978 is Van Vliet Vorkheftrucks gevestigd aan de Heulweg op bedrijventerrein De Boezem in Pijnacker. In de loop van meer dan veertig jaar heeft het bedrijf diverse malen buren opgekocht en het bedrijf uitgebreid. Dat gebeurde voor het laatst heel grootschalig in 2007. De uitbreiding werd toen gevierd met een grootse opening en een open huis.

En nu gaat er weer een uitbreidingsoperatie plaatsvinden. Van Vliet breidt uit tot de Boezemweg aan toe. Zelfs het ‘vermaarde’ houten huis van de familie Van Heijningen moest er aan geloven. Van Vliet wordt in oppervlakte bijna twee keer zo groot en gaat van 3.500 naar 6.500 vierkante meter. Het bedrijfspand is straks ongeveer 160 meter breed of lang. Net hoe je het formuleert.

Directeur/eigenaar Leco van Vliet, de 52-jarige zoon van oprichter Lou die dit voorjaar is overleden, vertelt in zijn kantoor dat hij en zijn collega’s lang hebben nagedacht over de plannen. Bij Van Vliet gaan ze nooit over één nachtje ijs. Alles gebeurt weloverwogen en goed doordacht. Andere bedrijven kiezen wellicht voor nieuwbouw op Boezem Oost, maar Leco van Vliet heeft daar niet voor gekozen. Op de huidige plek uitbreiden bleek de meest efficiënte en beste oplossing. Dat heeft ook met het product te maken. Er is bij heftrucks geen sprake van een productieproces waarbij er een routing nodig is door een grote vierkante hal.
De totale bedrijfsruimte is straks lang en relatief smal, maar is en wordt opgedeeld in logische units die voldoende met elkaar in verbinding staan. De reden voor de uitbreiding is de gestage groei die het 35 medewerkers tellende bedrijf steeds doormaakt. Die groei is vooral dankzij de inzet van al die medewerkers waar Leco heel blij mee is en trots op is!

Het aantal klanten neemt toe. Van oudsher is de tuinbouw voor Van Vliet een belangrijke sector, maar het bedrijf heeft ook steeds meer klanten in het MKB en de distributiesector die in deze regio ruim en veelzijdig aanwezig en werkzaam is. Gemiddeld hebben de klanten meer heftrucks in huis. De vloten worden groter en dat vergt ook ruimte. Daarbij zijn er ook steeds meer verschillende merken en mogelijkheden die Van Vliet te bieden wil hebben, uit oogpunt van keuzevrijheid en maatwerk.

Van oudsher is Van Vliet vooral gericht op de elektrische heftrucks in allerlei soorten, maten en (top)merken. Een grote sprong vooruit in het product is de zogenoemde lythiumbatterij waarmee diverse grote merken hun heftrucks zijn gaan voorzien. Het voordeel is: snellere oplaadbaarheid, langere werkduur en minder onderhoud. Zeker bij bedrijven die in shifts werken en waar de heftrucks constant aan het werk zijn, zijn dat belangrijke aspecten.

Onderhoud en service zijn bij Van Vliet de onderscheidende kwaliteiten. Als een heftruck het niet meer doet, springen de monteurs meteen in de auto om ze weer aan het werk te krijgen. In totaal heeft Van Vliet in een regio rond Pijnacker zo’n 3.500 heftrucks te onderhouden.

Om de klant ‘bereikbaar’ te houden is honderd kilometer van Pijnacker eigenlijk de maximale afstand. Dat lukt niet altijd omdat je tegen een vaste tevreden klant die verhuist geen nee wilt zeggen.

Al met al heeft Leco van Vliet met volle overtuiging de seinen op groen gezet voor de uitbreiding. VanderHelm is nu bezig de grond te saneren. Is niet heel ernstig. De vervuiling stamt uit de tijd dat er nog ‘getuind’ werd op het perceel dat nog in eigendom was bij de familie Van Heijningen. Daarna gaat bouwer Hardeman uit Veenendaal aan de slag om in lijn met het bestaande pand een mooie uitbreiding te realiseren.

Rond de zomer van 2022 moet de uitbreiding in gebruik genomen kunnen worden. Voor Van Vliet Vorkheftrucks een mooie uitbreiding en voor Boezem West een staaltje vernieuwing waar ‘niemand moeite mee zal hebben’, zoals Leco het plastisch uitdrukt.

Net als veel technische bedrijven heeft ook Van Vliet een tekort aan techneuten. Wil je bij een mooi bedrijf schoon technisch werk doen in een nagelnieuw bedrijfspand, informeer dan eens naar de mogelijkheden van Vliet Vorkheftrucks!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant