Willy Vrolijk maakt erwtensoep. Hij heeft het naar zijn zin in Pijnacker en voor de klant doet hij alles.
Willy Vrolijk maakt erwtensoep. Hij heeft het naar zijn zin in Pijnacker en voor de klant doet hij alles.
Ondernemer aan het woord

Willy’s Lunchroom: veelzijdig actief!

do 11 nov 2021, 15:56 Algemeen

Op 1 februari van dit jaar nam Willy Vrolijk ’t Ommekantje over van Kim de Ruiter. Dat was best een gewaagde stap omdat corona op dat moment nog de nodige beperkingen met zich meebracht. Willy keek daar doorheen en ging lekker aan de slag. Pas in mei kon hij het terras echt openen maar toen ging het ook meteen als een speer. 

Intussen is het winterseizoen begonnen en probeert Willy er binnen wat moois van te maken. In de eerst plaats als lunchroom, maar intussen ook een paar dagen per week als restaurant. Voor 17,50 euro kunnen de gasten genieten van een heerlijk driegangendiner. Wel moeten ze even reserveren van tevoren. “Straks komt er een bus langs met dertig man en daar is mijn keukentje toch echt te klein voor”, aldus Scheveninger Willy die al zijn leven lang in de horeca werkt.

De man is recht voor zijn raap en heel direct maar wel uit goed hout gesneden. “De Pijnackernaren moeten even aan mij wennen maar ik ook aan hen. We gaan elkaar steeds beter begrijpen”, aldus Willy die er als horecaman en kok vol voor gaat. 

Hij heeft een menukaart om je vingers bij af te likken. Heerlijke broodjes met illustere namen als Topje van de ijsberg en Pijnackers Trots. In sappig Haags legt hij uit wat die broodjes allemaal inhouden en dat is niet weinig. Broodje Speklap is wereldberoemd in Scheveningen en Rotterdam waar Willy jaren heeft gewerkt. “In het weekend komen er flink wat mensen daar vandaan naar Pijnacker en daar profiteert de hele middenstand van mee”, zegt Willy die alles wat hij nodig heeft zo veel mogelijk lokaal inkoopt. “Bij de Dirk kan ik wel zo’n Dirkjasje aantrekken, zo vaak ben ik daar.” Even later komt rechterhand Laurie bij Bakker Ammerlaan binnenlopen en gaat weer de deur uit met een hoeveelheid broodjes. 

Intussen roert Willy in een pan met veertig liter erwtensoep. Zoals alles maakt hij ook de soepen vers klaar. Er zijn steeds zes soorten soep te bestellen. De erwtensoep is ook onderdeel van het weekmenu. Bij 83 mensen in de regio bezorgt hij op woensdag drie maaltijden en een soep. Iedere week is er weer een ander menu. Het menu bekijken en bestellen kan via de Facebookpagina van Willy’s Lunchroom.

Willy’s Lunchroom
Ackershof 88
2641 BL Pijnacker
willyslunchroom@gmail.com
M: 06 – 3927 2101


Uit de krant