Alle leerlingen van de school deden mee aan de eindvoorstelling.
Alle leerlingen van de school deden mee aan de eindvoorstelling.

Leerlingen Bonte Tol maken mooie toneelvoorstelling

Actueel 382 keer gelezen

Elk jaar wordt op basisschool De Bonte Tol de ‘theaterdag’ gehouden. Dit jaar werkten alle klassen aan het project ‘Met huid en haar’. 

Samen met de acteurs van Theatermakerij Storm hebben de kinderen tijdens een workshop geoefend met een stukje voor de voorstelling. Elke groep was een dier. Zo waren de groepen 1/2 en 2/3 kleine leeuwtjes, de groepen 4 en 5 waren neushoorns, de kinderen van groep 6 waren apen en de groepen 7 en 8 waren grote leeuwen. Dit alles kwam bij elkaar in een toneelstuk samen met de acteurs. Het toneelstuk ging over een uitgehongerde Grote Leeuw. Bijna niets kon zijn honger meer stillen. Grote Leeuw verliet daarom de savanne om naar de stad te gaan. Hier zouden genoeg kinderen zijn om op te eten. 

Kleine Leeuw wilde hem tegenhouden en verzamelde al zijn moed om samen met het publiek en zijn vrienden Neushoorn en Aap in een avontuurlijke reddingsmissie te strijden tegen het onrecht. Deze interactieve schoolvoorstelling ging over opgroeien, stoer doen, het volgen van je intuïtie en strijden tegen onrecht. In je eentje lijken dingen soms onmogelijk, maar door hulp te vragen en samen te werken lukt het om angsten te overwinnen en op te komen voor jezelf. Het was een zeer geslaagde dag met een mooie eindvoorstelling!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant