Huishoudster Petra (Susanne Buijtenhek) ziet in eerste instantie wel wat in de butler (Pascal Beuman) die afstand probeert te houden.
Huishoudster Petra (Susanne Buijtenhek) ziet in eerste instantie wel wat in de butler (Pascal Beuman) die afstand probeert te houden.

Voetlicht voortreffelijk op dreef in eerste stuk na coronatijd

Actueel 1.147 keer gelezen

De Nootdorpse toneelvereniging Het Voetlicht had het afgelopen weekend na bijna twee jaar weer een echte voorstelling in theater CulturA & Zo. Daar was vrijdag de première van het stuk ‘Laat mij maar begaan’.

Vrijdag was het nog relatief rustig qua publiek. Zaterdag was het al flink wat drukker en komend weekend volgt de apotheose met nog eens drie voorstellingen. Een op vrijdagavond vanaf 20.00 uur, een op zaterdagavond vanaf 20.00 uur en tot slot op zondagmiddag vanaf 14.30 uur.

Wie even in de gelegenheid is moet echt even gaan. Je krijgt er geen spijt van. Onder leiding van regisseur Lenie van den IJssel uit Pijnacker gaat het Voetlicht weer vakkundig los op de planken van het Nootdorpse theatertje. De spelers waren vrijdag na de première heel blij dat het goed was gegaan en dat ze weer lekker konden spelen. “Heerlijk om weer te mogen spelen”, aldus Marieke Steeneveld.


De voorbereidingen waren lastig verlopen. Het stuk stamt nog van voor corona en is na de zomervakantie weer opgepakt door een groep die deels ook vernieuwd is. Bepaalde spelers die destijds op de rol stonden, waren nu niet in de gelegenheid. René Speelman kwam erbij maar had bijvoorbeeld maar vijf repetities om zich de rol van ‘Copaan de tweede’ eigen te maken. Maar ook de spelers die er al waren, moesten er flink aan trekken om zich de tekst weer goed eigen te maken. De hoofdrollen zijn voor Caroline van der Helm en Pascal Beuman die het echtpaar Marga en Michel Copaan spelen. De rijke tante van Marga komt na lange tijd op visite maar die leeft in de veronderstelling dat het echtpaar Copaan heel rijk is. En om tante in die waan te laten, hevelt Marga de complete inboedel van vriendin Ada over naar haar huis.

Marga heeft ook een butler geregeld, maar uiteindelijk speelt haar eigen echtgenoot die rol. Omdat tante Gerda/Geraldine, gespeeld door Thea van der Helm, eist dat Michel naar huis komt, regelt vriendin Ada snel een stand-in voor Michel. Dat wordt dus Copaan de Tweede. Een lokaal journalist die met Telstar Online in verband wordt gebracht. Telstar Online wordt later ingeschakeld om de vermissing van een kind bekendheid te geven. Natuurlijk is het kind dan zo weer terecht!

‘Laat mij maar begaan’ is een mooi stuk en alle spelers waren prima op dreef. Het echte echtpaar Copaan trok de kar. Caroline en Pascal dus, ofschoon ook René Speelman heel prominent van de partij was.

De ‘recensies’ aan de bar waren in de pauze al positief en na afloop zeker ook. Grappig ook dat mensen in de pauze volop aan het speculeren waren hoe het zou gaan eindigen in het tweede deel. Dat verklappen we natuurlijk niet. Dus ga zelf maar een kijkje nemen op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Via de sites van CulturA & Zo en Het Voetlicht kun je kaarten bestellen en reserveren. Wij garanderen u een puik toneelavondje!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant