Het enthousiaste team van Home Instead, Ellen, Paulina en Patricia staan u graag met raad en daad bij.
Het enthousiaste team van Home Instead, Ellen, Paulina en Patricia staan u graag met raad en daad bij.

Home Instead Thuisservice: Thuiszorg, maar dan anders!

wo 3 nov 2021, 09:36 Algemeen

“De wens van de mensen die ik ondersteun, is voor mij heel belangrijk”, zegt Paulina. “Tijdens de dagelijkse ondersteuning vertelde een meneer dat hij graag boten wilde kijken. Zo ben ik met hem naar de Nieuwe Waterweg gegaan, dat wilde hij graag een keer. Ik behandel de klant altijd met respect en benader de mensen zoals ik zelf benaderd zou willen worden.” 

Paulina volgde de opleiding Helpende Zorg en Welzijn Niveau 2. “Eerst werkte ik elders, Ik heb ook in het zieken- en leerlingenvervoer gewerkt. Iemand tipte mij om te solliciteren bij Home Instead. “Het is zo fijn om de mantelzorgers het vertrouwen te geven dat de zorg voor hun naaste goed geregeld is. Het is fijn zo te werken en ik heb echt naar mijn zin.”

Ellen werkte voorheen elders in de zorg. “Vier jaar geleden was het tijd voor een overstap. Ik wilde wel in de zorg blijven werken. Home Instead was nog maar net opgericht en precies wat ik zocht. Eigenlijk voelt het niet als werk want ik vind het zó leuk om te doen. De mensen zijn erg blij als wij komen. Ons werk is zeer afwisselend en het geeft veel voldoening om te zien dat de klanten de verleende zorg waarderen. Bovendien, mensen die eenzaam zijn zitten echt te wachten tot je komt.”

Patricia is opgeleid als grafisch vormgever maar ging na een tijdperk van digitalisering en reorganisaties als vrijwilliger aan de slag in de zorg. Via een vriendin kwam zij bij Home Instead terecht waar zij zich helemaal op haar plek voelt. Afgelopen jaar volgde Patricia de opleiding Helpende zorg en welzijn op het ROC. “Het is heel verschillend hoe je de tijd invult bij de mensen die je ondersteunt. Zoals bijvoorbeeld bij een mevrouw met de diagnose dementie. In het zorgplan staat dat bewegen belangrijk is voor mevrouw. Zij gaf aan graag te willen fietsen maar haar fiets stond met een lekke band. Sinds de band geplakt is fietsen we altijd een rondje in de omgeving, dat is goed voor mevrouw, heeft een activiteit, ziet dingen, beweegt en krijgt frisse lucht. Het mooie van dit werk is trouwens dat je te horen krijgt dat de mensen zo blij zijn als je bij hen bent geweest.”

Door vanuit hun hart te werken maken de CareGivers het verschil.

Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost
Delftweg 73D
2289 BA Rijswijk
085-8768794
info.hzo@homeinstead.nl
www.homeinstead.nl


Uit de krant