Logo telstar-online.nl
<p>Er zijn uiteraard ook prachtige kerstdorpen te bewonderen.</p>

Er zijn uiteraard ook prachtige kerstdorpen te bewonderen.

De Driesprong helemaal klaar voor kerst

  •   keer gelezen

Het lijkt misschien nog ver weg. Toch is Kerstmis dichterbij dan je denkt. Dat is duidelijk te zien bij Tuincentrum De Driesprong, traditioneel de eerste in de regio met een kerstshow. Het thema van De Driesprong is dit jaar ‘Celebrate Traditions’. Iedereen heeft na een lange coronaperiode behoefte aan een ouderwets gezellig kerstfeest.

Albert van der Velden van De Driesprong is maar wat trots op de kerstshow die hij samen met zijn team heeft neergezet. Door de maatregelen aan het begin van dit jaar konden de kerstshows in Azië namelijk niet bezocht worden. Door de inkoop in Europa uit te breiden kan De Driesprong gelukkig een compleet kerstassortiment aanbieden. “Je merkt dat de mensen het sinds de lockdown thuis zo gezellig mogelijk proberen te maken. Nu de maatregelen weer versoepeld zijn verwachten we dan ook dat iedereen van de feestdagen weer echt iets gezelligs gaat maken.” 

Daarom is de show dan ook groter opgezet dan voorgaande jaren en heeft een totale oppervlakte van maar liefst 3000 m². Zo kan iedereen genieten van al het moois wat De Driesprong te bieden heeft en is er voldoende ruimte om onderling wat afstand te houden als u dat wenst. Van der Velden en zijn team zien dit jaar verschillende trends. “Aardetinten zijn dit jaar erg populair”, licht hij toe. “Maar ook goud, zilver, parel en zwart doen het goed. Die combinatie heeft een chique uitstraling.” In de nieuwe kerstshow is er veel aandacht voor de kinderen. “Natuurlijk staan er op verschillende plaatsen bewegende animaties zoals onze bekende zingende pinguïns”, vertelt Van der Velden. “Op zondag 7 november krijgen we hoog bezoek van Elsa en Anna. Een grote happening waarbij iedereen verkleed naar de kerstshow mag komen.” Ook de horeca is weer open voor een drankje of iets lekkers.

De kerstverlichting is weer helemaal over de top in talloze kleuren. Ook is er een ruim assortiment kaarsen met veilige ledverlichting en een grote sortering kersthuisjes. De nieuwe kunstbomen zijn niet meer van echt te onderscheiden. Ook is er weer een speciale fotowedstrijd. Wie namelijk een foto van de kerstshow deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #kerstshowdedriesprong2021 maakt tot aan december elke maand kans op een cadeaubon van maar liefst € 50,-. Ook de traditionele wensput is weer op de show aanwezig. “Onze klanten kiezen elk jaar een goed doel waaraan we de opbrengst van de wensput doneren”, legt Van der Velden uit. “Dit jaar is gekozen voor Stichting Ambulancewens.” Sinds de opening begin oktober is het al flink druk op de kerstshow. “Je merkt dat de klanten al helemaal in de kerstsfeer zijn. Dat doet ons goed. We zijn blij om te merken dat het normale leven weer begonnen is.

Meer berichten