Logo telstar-online.nl
Ondernemer aan het woord

Kera Bijoux, veel meer dan een kralenwinkel!

  •   keer gelezen

In de nieuwe rubriek "Ondernemer aan het woord" stellen wij in samenwerking met de winkeliersvereniging Pijnacker alle aangesloten leden aan u voor. Wij zullen wekelijks een enthousiaste lokale ondernemer presenteren. Deze week wordt het spits afgebeten door het team van Kera Bijoux.

Het was de keramiste Cock Hoekstra die een jaar of twintig geleden een kralen- en sieradenwinkeltje begon met daarbij als kers op de taart workshops keramiek en ook keramische sieraden. Dochter Sabina Verduyckt-Hoekstra heeft de winkel voortgezet, samen met Margriet Torres Muñoz-Henrard..

Het ‘winkeltje’ is nog een echte winkel zoals winkels ooit bedoeld waren. Op de hoek van de Kerkweg en de Stationsstraat, in een ouder deel van Pijnacker. Met de toegangsdeur schuin op het hoekje en met belletjes die beginnen te rinkelen zodra je die deur open doet. In vroeger dagen was dat ‘het winkeltje van mevrouw Van Son’.

De veertigers hebben na het afscheid van Cock eind 2019 de winkel wel verbouwd maar met alle respect voor de sfeer van toen. Kera Bijoux is open van woensdag tot en met zaterdag. Op de eerste drie dagen van ‘hun week’ zijn ze er allebei en op zaterdag proberen ze elkaar wekelijks af te wisselen, zodat ze ook voldoende aandacht kunnen besteden aan hun gezin. Sabina en Margriet genieten van hun werk en hun winkel.

De coronatijd was lastig: net toen ze de winkel officieel wilden heropenen, 14 maart 2020, kwam de eerste lockdown. Later volgde er nog een. Des te blijer zijn ze dat alles nu weer draait en loopt: de workshops sieraden maken, de uiteenlopende kinderfeestjes waarbij kids vanaf een jaar of vijf tot dertien veertien met overgave creatief aan de gang gaan met kralen, sieraden en andere toepassingen.

Sabina: “Ze komen vaak nog een beetje onwennig binnen, maar als ze eenmaal bezig zijn, dan bloeit hun creativiteit helemaal open en dan komen ze van het een in het ander. O ja, dat kan ik nog even maken. Je ziet heel veel energie en spirit en dat springt dan op ons over. We doen die workshops gewoon als de winkel geopend is. Het gaat prima samen met de verkoop van alles wat we in huis en wat we allemaal doen.”

Kera Bijoux heeft twee merken ‘bijzondere nieuwe sieraden’, namelijk Joy Bali en Karma Jewelry. Daarnaast hebben ze allerlei mogelijkheden en ingrediënten voor het zelf sieraden en dergelijke maken, in potjes en zakjes met daarop de QR-code van het bijbehorende instructiefilmpje. Zelf maken is helemaal hot, bij mensen van allerlei leeftijden, ook jeugd. Je kunt er ook terecht voor reparaties en voor het ‘ompimpen’ van oude sieraden.

In coronatijd hadden Margriet en Sabina even een webshop, maar hun voorkeur is toch de fysieke winkel. Kralenwinkels zijn schaars, dus de klanten komen van heinde en ver naar deze prachtige winkel.

Kera Bijoux
Kerkweg 21
Pijnacker
015 – 369 5087
www.kerabijoux.nl

Meer berichten