Afbeelding

Zonnige editie van Verbeelding laat velen genieten

Actueel 647 keer gelezen

Dat veel mensen weer snakten naar een dosis cultureel vermaak, bleek afgelopen weekend wel. Met het mooie weer als bonus, klommen velen op de fiets om te genieten van al het moois dat De Verbeelding te bieden had.

Het culturele weekend werd op vrijdagavond geopend door burgemeester Francisca Ravestein in CulturA & Zo in Nootdorp. Voorzitter Piet van Adrichem prees haar inzet voor De Verbeelding.

“Het is op verzoek geweest van de burgemeester dat De Verbeelding zich vanuit Pijnacker heeft uitgebreid over de drie dorpskernen. Hoewel we er vanavond nog zeker geen afscheidstournee van willen maken, is het wel een mooi moment om deze ‘nalatenschap’ te noemen.”

Na het officiële gedeelte kon het publiek genieten van een passievol concert van celliste Mascha van Nieuwkerk en flamencogitarist Jeff Heijne.

Op zaterdagochtend was het al vroeg druk op het Raadhuisplein. De deelnemers aan het verbeeldingsplein zorgden ervoor dat er de hele dag van alles te beleven was voor jong en oud onder het thema “Ga iets doen, ga iets maken, geniet van al het talent!”

Wie het aandurfde mocht een alternatieve blaastest doen bij Excelsior of Haaglanden. Dat zij zelf duidelijk slagen voor die blaastest, was te horen tijdens de optredens die ze op het plein verzorgden. Creating Art Productions zorgde voor spetterende dansoptredens.

Ondertussen vonden veel liefhebbers hun weg naar een van de meer dan 30 andere locaties van de kunstroute. Herkenbaar aan de wapperende vlag met het logo van De Verbeelding. Tot in alle uithoeken van de gemeente toonden lokale en landelijke kunstenaars hun werk. En dat dat gevarieerd en mooi was bleek wel uit de reacties van bezoekers. “Ik ben vanmiddag op pad gegaan om wat dingen te bekijken. Maar er is zo véél en zo veel moois, ik ga morgen nog een dag!”

De kinderen konden in Pijnacker en in Nootdorp genieten van een theatervoorstelling van Peter Faber. Hoe kinderen De Verbeelding beleven kunt u mooi terug lezen in het verslag van een jeugdige verslaggever. Zo zie je maar: voor kunst ben je nooit te jong. En ook niet te oud trouwens.

Wie na een dagje fietsen nog wel energie over had, of juist wilde uitrusten kon ’s avonds terecht in de Dorpskerk in Pijnacker voor het zaterdagavondconcert. Een concert door het leerlingenorkest van de muziekschool, het Pijnackers Kamer Orkest en Cantores Amatores. Een absoluut topoptreden was er van de sopraan Jeong Joo Lee. Vanaf het balkon zong zij muziek vanuit haar vaderland Zuid-Korea en van Mozart. Met de begeleiding op het orgel door de organiste Min-Kyung Kim klonk dit werkelijk hemels.

Een duidelijk iets jeugdiger publiek was er te vinden in De Trucker. Hier kon er geluisterd en gedanst worden op klanken van Muziekschool Rootz en de band Groove on the Loose.

Video: Tjapko de Heus

Zondagmorgen verzamelden zich al vroeg luisteraars voor het volgende concert, namelijk van het pianotrio Salut d’Amour. In een huiskamer, precies groot genoeg om het toegestroomde publiek van een plek te voorzien. Een mooie start van de laatste Verbeeldingsdag.

Opnieuw bezochten velen de exposities op de meest prachtige locaties in de gemeente. Van beelden in de tuinen van Hoveniersbedrijf Louis van der Meijden tot in een woonkamer in Nootdorp waar poppenhuizen en miniaturen te bewonderen waren. En wie had er verwacht kunst aan te treffen in een boerenschuur? Bij boerderij Gravesteijn aan de Oude Leedeweg kon het. Ja, verrassingen had dit Verbeeldingsweekend genoeg. Want weet u wat een kanun is? Bezoekers die op zaterdag- of zondagmiddag in de bibliotheek zijn geweest wel. Daar speelde de Irakese Ahmad Aziz Qader al Nemie op dit Oosterse snaarinstrument.

Er viel dus heel wat te ontdekken en het was een weekend met een gouden randje. Niet alleen bezoekers, maar ook de deelnemers hebben genoten van alles wat er na lange tijd weer mogelijk was. Daarbij is er speciale dank voor de locaties die dit weekend hun ruimte beschikbaar hebben gesteld. Zonder hun gastvrijheid zou een weekend als dit niet mogelijk zijn geweest. Wat ons nu nog rest is de beeldententoonstelling in het Emmapark. De beelden hier zijn nog te zien tot 3 oktober.

Op de website en facebookpagina van De Verbeelding zijn veel foto’s, terugblikken en filmpjes te zien. Daarnaast kunnen de concerten in de Dorpskerk en in de Trucker teruggekeken worden.

De Verbeelding door de ogen van onze jeugd-verslaggever Max Rijnten
De Verbeelding was geweldig! Ik heb geprobeerd alles te zien in de omgeving van het marktplein samen met mijn broertjes. Ik vond het heel mooi wat iedereen gemaakt had en om alles te zien.

Wat er voor kinderen het meest uitsprong was de spiegelkast bij Renee du Clou, de optredens en workshops op het plein en het uitproberen van muziekinstrumenten van muziekvereniging Haaglanden. Het dansoptreden van Creative Art Productions. Daar heb ik ook een filmpje van gemaakt, omdat ik het zo indrukwekkend vond.

De kindervoorstelling ‘De Krekel en de Mier’ door Peter Faber in het CJMV-gebouw was heel leuk voor mijn broertje en stiekem vond ik het zelf ook best leuk. En ook Land van Bloei mogen we niet vergeten! Mijn broertjes vonden het vooral leuk om dingen te doen en te ondernemen. Bijvoorbeeld de workshop “Creating with Nature” verzorgd door Pepa van Asperen. Verder was het super spannend en gezellig om er met zijn drieën erop uit te gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant