Logo telstar-online.nl
<p>Rosalie voelt zich bij Home Instead &lsquo;de spin in het web&rsquo;. </p>

Rosalie voelt zich bij Home Instead ‘de spin in het web’.

Home Instead Thuisservice: thuiszorg, maar dan anders!

  •   keer gelezen

Home Instead levert zorg aan senioren en is gericht op het persoonlijke welzijn en de kwaliteit van leven. De zorg wordt met de klanten afgestemd op tijden die zij wensen. Daarmee maakt Home Instead het verschil. Dit kan zeven dagen in de week zijn en in samenwerking met andere zorgaanbieders in de wijk. Samen maakt sterk. 

Een herkenbaar gezicht geeft rust en vertrouwen

Rosalie Verkade is klantcoördinator bij Home Instaed Thuisservice. “Ik werkte voorheen als verpleegkundige in het LUMC en wilde mijn horizon verbreden. Ik ben dan ook heel blij dat Home Instead op mijn pad kwam. Ik voel mij hier echt ‘de spin in het web’. Om voor iemand de juiste zorg en ondersteuning voor elkaar te krijgen, heb ik allereerst telefonisch contact met de klant, de familie of mantelzorgers. Tijdens het intake gesprek bij de mensen thuis luister ik eerst rustig naar hun verhaal en levensloop. Ik probeer te weten te komen wie de meneer of mevrouw waar het om gaat eigenlijk is. Vertrouwen winnen is op dat moment zó belangrijkDaarna overleg ik met de casemanager, wijkverpleegkundige of ouderen consulent. In samenspraak met de zorgprofessionals en de klant wordt het zorgplan opgesteld. Als duidelijk is welke zorg nodig is, ga ik op zoek naar de juiste match tussen de klant en een van onze CareGivers. Wij werken met vaste kleine teams waardoor klanten dezelfde gezichten zien. Alleen dán kan er een persoonlijke relatie ontstaan. Een herkenbaar gezicht geeft rust en vertrouwen. Onze klanten weten ook precies wie er komt en wanneer.”

Onze klanten weten precies wie er komt en wanneer

Home Instead richt zich op persoonlijke zorg en individuele begeleiding van oudere mensen thuis. Bijvoorbeeld als iemand eenzaam is of hulp nodig heeft bij de dagelijkse routine zoals het totaalplaatje van het opstaan, wassen, aankleden en ontbijten. Ondersteuning kan ook bestaan uit metgezelschap, dat betekent dat een CareGiver iets onderneemt met de klant. Deze individuele begeleiding varieert van samen een stukje wandelen, een boodschap doen en assisteren bij het koken tot een puzzel maken of een spelletje kaarten. “Met onze hulp en steun kunnen zij langer thuis blijven wonen”, aldus Rosalie. “Je ziet met name bij senioren waarbij een vorm van dementie is gediagnostiseerd, dat het een positief effect heeft als wij ondersteunen bij de zelfredzaamheid, de regie en de structuur van de dag”. 

Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost
Delftweg 73D
2289 BA Rijswijk
085-8768794

info.hzo@homeinstead.nl
www.homeinstead.nl

Meer berichten