RKDEO en DSVP winnen dorpsderby

Sport 1.912 keer gelezen

Afgelopen zaterdag was dan de oefenwedstrijd SV Nootdorp tegen RKDEO. Een echte dorpsderby waarbij natuurlijk niet verloren wil worden, door geen van beide partijen. Voor en na de wedstrijd goede vrienden maar tussen de witte kalklijnen strijdend voor elke bal.

Aan het begin van de 1e helft veel druk van SV Nootdorp maar RKDEO kon goed pareren, na een kleine 20 minuten had de verdediging van RKDEO een moment van zwakte en scoorde Joey van Maaren voor SV Nootdorp, 1-0. Vlak voor rust kwam RKDEO wel op gelijke hoogte, eerst nam Quinten Hellemons SV Nootdorp keeper Michael de Leeuw onder vuur maar in de rebound wist Irian Boeschoten de gelijkmaker te scoren, 1-1.

Ook in het begin van de 2e helft veel druk van SV Nootdorp maar RKDEO hield stand. Met nog een kwartier op de klok kreeg Quinten Hellemons de bal van Nordin Maghnouji en zag keeper de Leeuw ver voor zijn doel staan en met een bekeken lob deponeerde Hellemons de bal over de keeper in het doel, 1-2 wat tevens de eindstand was. Trainer Marco Jalink was ‘not amused’ over het optreden van zijn team en RKDEO trainer Wesley Epskamp was in zijn nopjes mag zich een jaar lang ‘Beste van Nootdorp’ noemen.

DSVP-OLIVEO
Op Sportpark De Groene Wijdte werd ‘de andere’ dorpsderby uitgevochten. Hier stonden DSVP en OLIVEO tegenover elkaar. Dylan de Haan was met drie treffers de gevierde man. Ook Robert Dirksen was doeltreffend namens DSVP dat het duel met een 4-1 zege afsloot. Noah Boer redde de eer voor OLIVEO.