Open zijn maakt je leven zoveel beter!
Open zijn maakt je leven zoveel beter!

Inwoners Pijnacker-Nootdorp welkom bij Zie Mij Café

Actueel 1.534 keer gelezen

De Herstelacademie, onderdeel van Doel Delfland, en Samen Sterk zonder Stigma (SSzS) organiseren op woensdag 1 september het derde Zie Mij Café (ZMC) voor mensen uit de regio Delft, Westland en Oostland. Ook ditmaal is er een interview met een ervaringsdeskundige. De ervaringsdeskundige zal in haar verhaal in ieder geval een link leggen naar het maandthema: stigma & zelfbeeld.

Toeschouwers zijn meer dan welkom. Het - nu nog online - Café wordt gehouden van 11:00 uur tot ongeveer 13:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail-adres: zmcdelft@gmail.com. Men ontvangt dan een paar dagen vantevoren een link om deel te nemen aan het Zie Mij Café. Na afloop van het interview is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij voldoende belangstelling is er in het tweede deel van het Café een mogelijkheid om uiteen te gaan in kleinere zogenaamde breakout rooms om in een kleine, veilige en laagdrempelige setting met elkaar in gesprek te gaan over het maandthema (stigma & zelfbeeld).

Ervaringsdeskundige
Het idee van het ZMC is oorspronkelijk bedacht door Jeroen Kloet, Tilburgs psychiater én ervaringsdeskundige. Dit ZMC is de online opvolger van het Depressocafé, een concept dat eind 2019 werd gelanceerd door Delftenaar Tijn Noordenbos.

De Herstelacademie, gevestigd aan de Buitenhofdreef 274 in Delft, is een plek waar mensen – zonder verwijzing – terecht kunnen om aan hun herstel te werken. Bijvoorbeeld na ontslag, scheiding of andere ontwrichtende tegenslag.Samen Sterk zonder Stigma is een landelijke organisatie die werkt aan een samenleving waarin psychische problematiek bespreekbaar is. Samen met haar ambassadeurs, supporters en andere betrokkenen werkt ze aan bewustwording van stigma en de impact ervan. SSzS reikt handvatten aan voor een gelijkwaardige, diverse en menselijke samenleving. 

Bewustwording
“Samen Sterk zonder Stigma werkt aan een samenleving waarin psychische problematiek bespreekbaar is. Samen met onze ambassadeurs, supporters en alle betrokkenen werken we aan bewustwording van stigma en de impact ervan. We geven ze handvatten voor een gelijkwaardige, diverse en menselijke samenleving”, laat men weten.

Meer informatie
Meer informatie over de Café’s is te vinden in de Doel app en op de Facebook pagina van Doel Delfland facebook.com/DoelDelfland en op www.samensterkzonderstigma.nl/agenda.

Bespreekbaar maken
Bij Samen Sterk zonder Stigma kun je verschillende producten downloaden, bestellen of kopen. Daarnaast vind je op de website allerlei tips en tools die je kunnen helpen om psychische aandoeningen bespreekbaar te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant