Na afloop even een lekker ijsje halen op de boulevard.
Na afloop even een lekker ijsje halen op de boulevard.

De Zonnebloem afdeling Pijnacker trekt er weer gezellig op uit

Actueel 1.433 keer gelezen

Het kan weer. Nu de corona maatregelen het maken van groepsuitstapjes weer mogelijk maken, heeft het team Activiteiten van de afdeling gezorgd voor een zomers programma. Voor de rolstoelers werd een strandtocht met een voertuig op rupsbanden georganiseerd. Voor degenen met een lichte fysieke beperking was er eindelijk weer het dagje Scheveningen. Na lange tijd te hebben moeten afzien van uitjes, beleefden zij de trip naar zee en strand als een opluchting of “bevrijding”. 

“Ik snak ernaar om weer een uitstapje te kunnen maken”. Dit werd door de vrijwilligers veel gehoord bij het bezorgen van een aardige attentie om in de coronatijd de sociale banden aan te halen en levend te houden. Wat is het dan fijn om nu weer op stap te kunnen gaan. 

Voor vijf rolstoelafhankelijke deelnemers werd op 2 augustus een rit gemaakt op het strand van Ter Heijde. Met koffie en koeken “aan boord” van het rupsvoertuig genoten zij van het rustgevende weidse uitzicht over Neerlands kust. De buitenlucht maakt hongerig. Een heerlijke lunch in een strandpaviljoen bleek hierop een passend antwoord. Een tweede “rupsdag” staat voor 15 september op het programma. 

In aanvulling op deze kleinschalige trip werd voor een meer mobiele categorie van deelnemers op 28 juli en op 5 augustus een dagje Scheveningen gedaan. In totaal ging het om 42 Zonnebloemgasten. Vanaf diverse opstapplaatsen werden ze met de Pijnackerse sponsorbus naar de badplaats gereden waar op de boulevard gestart werd met koffie en appeltaart. Vervolgens werd geflaneerd, gewinkeld of gewoon lekker op een bankje gezeten waarna het gezelschap de lunch genoot met vis of vlees. Na de lunch kwam het boulevardtreintje voorrijden voor het bezichtigen van oud en nieuw Scheveningen. Als toetje van dit uitstapje genoten de “strandgangers” van een heerlijk Italiaans ijsje. Ja, dan voel je dat je ook echt bent uit geweest. Om half 4 stond de sponsorbus weer voor om de rit naar Pijnacker te maken. In de bus werd duidelijk dat de deelnemers een topdag hadden gehad. 

De komende maanden staan er meer activiteiten op het programma. Traditiegetrouw werkt de afdeling aan een nazomerfeest bij DSVP, een gezellige middagontmoeting met gasten. Dat kon vorig jaar niet doorgaan maar naar het laat aanzien dit jaar wel. De Zonnebloem Pijnacker en haar vrijwilligers zijn er klaar voor om hun gasten nog meer fijne uitjes en ontmoetingen te bezorgen. 

De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. De organisatie wil bevorderen dat gasten andere mensen kunnen ontmoeten en samen leuke dingen doen. De Zonnebloem is niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

De afdeling Pijnacker maakt deel uit van een landelijke organisatie die ca. 1200 afdelingen telt. Nootdorp heeft een eigen afdeling. Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de afdeling of wilt u als deelnemer (gast) in aanmerking komen? Neem dan contact op met Coky Scholte (015-3611123). Doneren aan de afdeling kan op rekening NL12RABO0354453068 t.n.v. de Nationale Ver. De Zonnebloem Afdeling Pijnacker, gaarne o.v.v. uw postcode en huisnummer.

In de strandrups wordt een wandeling langs de kust heel bereikbaar.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant