Afbeelding

Geslaagde echte Nootdorpse Vakantieweek

Actueel 1.263 keer gelezen

De Nootdorpse Vakantieweek 2021 was weer zeer geslaagd! Voor de 54ste keer is in de tweede week van de grote schoolvakantie een leuke sportieve activiteitenweek georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd uit Nootdorp.

De organisatie meldt: “We hebben als vanouds weer heel veel sport- en spelactiviteiten gedaan op en rond de sportvelden van RKDEO en ook zijn we weer een aantal keer op stap geweest met de kinderen! Zo zijn we op dinsdag wezen Zumba’en bij Sportstudio Sansi, hebben we geYoga’d bij Mica-Yoga, gezwommen in het Hofbad en koekjes gebakken bij Howdy’s. Op woensdag zijn we met de bovenbouw naar de Dobbeplas gegaan voor een Vossenjacht en een altijd populair potje Levend Stratego.”

“De onderbouwkinderen hebben lekker zitten knutselen, koekjes gebakken bij de basisschool Regenboog, en een heerlijk soft-ijsje gehaald bij Kwalitaria in de Parade. Op donderdag zijn we met de bovenbouw naar attractiepark Drievliet gegaan, en met de onderbouw naar buitenspeeltuin Westerpret in Zoetermeer.”

“Vrijdags sloten we de week af met een mini-disco en film kijken voor de kleintjes. De bovenbouw deed een leuk en sportief spellen-circuit onder begeleiding van Team4Talent. Marktbakker ‘t Stoepje trakteerde op vrijdag voor alle kinderen en leiding heerlijke broodjes, krentenbollen en eierkoeken! Verder sponsorde Albert Heijn Nootdorp iedere dag een lekker pakje drinken en een stukje fruit!”

Dit jaar was het spannend of de Nootdorpse Vakantieweek door kon gaan vanwege corona, aldus de organisatie. “Na veelvuldig overleg met de gemeente bleek dat onze week gewoon door kon gaan binnen de toen geldende coronaregels. Als organisatie hebben we extra maatregelen getroffen om coronabesmettingen te voorkomen: hygiënemaatregelen, preventief zelftesten en extra handenwasmogelijkheden. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben we een ontzettend leuke week gehad. Totaal hebben weer 500 kinderen en ruim 70 vrijwilligers meegedaan!”

“Qua weer zat het niet helemaal mee, we kregen zo nu en dan een flinke bak water op ons dak, maar dat mocht de pret niet drukken! Ook na wat spetters stonden de kinderen en de leiding weer met een lacht op hun gezicht leuke spelletjes te spelen!”

De organisatie wil graag alle kinderen, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun bijdragen aan weer een fantastisch leuke week.

“We hebben weer een hoop vrijwilligers aangetrokken en al veel signalen gekregen dat ze er volgend jaar weer bij zijn. Eervolle vermelding gaat nog naar Nick van de Sande die het befaamde Leiding-moordspel op zijn naam schreef door de meeste kaartjes met namen van leiding te verzamelen. Het was spannend tot het laatste moment en niet iedereen geloofde dat Nick had gewonnen. Helaas Victor Kraaijeveld, maar je hebt een mooie tweede plaats!”

“Zeker in deze tijd is zo’n gezellige week als de NVW een lichtpuntje in het jaar en is op vakantie gaan niet voor iedereen vanzelfsprekend. De NVW is ooit opgezet om kinderen zonder vakantieperspectief een leuke vakantieweek te bezorgen en ook dit jaar is dat weer hartstikke goed gelukt!

Volgend jaar is de Nootdorpse Vakantieweek hopelijk gewoon weer in de tweede week van de zomervakantie, te weten van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juli 2022! Tot volgend jaar!

Aldus de hoofdleiding van de NVW: Evelien, Joyce, Kenny, Lesley, Manouk, Marco, Milou, Sander, Sven.

Dansen bleek een favoriet onderdeel bij de jonge dorpsgenoten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant