De organisatie zet alles op alles om kleinschalig activiteiten te verzorgen.
De organisatie zet alles op alles om kleinschalig activiteiten te verzorgen.

Roer Bieslanddagen moet weer om

Actueel 1.490 keer gelezen

Delfgauw - Werd u als trouwe bezoeker van de Bieslanddagen ook zo blij van het goede nieuws in Telstar/Eendracht dat er dit jaar een vernieuwde ‘Bieslanddagen 2.0’ zou komen? Het was dan ook een enorme teleurstelling voor de organisatie dat precies de evenementen nu op scherp zijn gesteld vanwege de coronamaatregelen.

Tot 1 september zijn enkel evenementen toegestaan in de buitenlucht met maximaal 750 bezoekers. De inschatting is dat de versoepelingen na 1 september niet dusdanig zijn, dat de Bieslanddagen 2.0 het weekend van 4,5 september plaats kunnen vinden in de opgezette vorm. De Bieslanddagen werd voorgaande jaren door gemiddeld 10.000 tot 15.000 bezoekers bezocht. “We moeten deze vernieuwde Bieslanddagen 2.0 helaas nog even in de kast zetten tot volgende jaar”, zo laat men weten.

“We hebben natuurlijk altijd geweten dat dit een risico was. Maar we wilde het doorzetten voor de mensen uit de buurt om, vooral na deze 1,5 jaar, weer iets leuks te kunnen organiseren. We begrijpen ook dat dit echt een teleurstelling is voor alle bezoekers die 4 en 5 september al in de agenda hadden gezet.” De organisatie van stichting Bieslanddagen gaat daarom het plan omgooien en kijken naar wat wél mogelijk is om weer een aantal leuke activiteiten te kunnen organiseren. Kleinschalig en op aanmelding kun je toch de polder komen beleven. De activiteiten vinden plaats van eind augustus tot eind september.

Alle deelnemende locaties en organisaties hebben binnen twee dagen meegedacht en in korte tijd zijn er diverse kleinschalige activiteiten ontstaan die door kunnen gaan. Het is ontzettend mooi dat iedereen zich hiervoor heeft ingezet. Op zaterdag 4 september komt er een poldertocht voor kinderen en het weekend van 4,5 september kun je nog steeds komen genieten van het natuurtheater in het Bieslandse bos. Ook kun je nog steeds de kerkdienst in Stiltegoed bijwonen op zondagochtend 5 september. Er komt een diner in de Bieslandse polder, een natuurtheater voor kinderen, ze gaan happen en stappen door Buytenhout, je kunt waterpret beleven op ’t eiland in het Delftse Hout, het oogstfeest bijwonen op stadsboerderij BuitenLeeft en de hele maand september kun je meedoen aan de fotowedstrijd Buytenhout in beeld!

Houd deze website in de gaten en volg de Bieslanddagen op Facebook om je binnenkort aan te melden voor één van deze leuke activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant