Foto: Alice van Ruiten
Foto: Alice van Ruiten

Wie maakt de mooiste foto’s in De Groenzoom?

Actueel 1.665 keer gelezen

Het Gebruikersplatform Groenzoom, een onafhankelijk adviesorgaan voor de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, organiseert deze zomer een fotowedstrijd voor kinderen en volwassenen: wie maakt de mooiste en/of spannendste foto?

Iedereen kan meedoen, met mobieltje of professionele camera, oud of jong, uit de hele regio. De inzendtermijn loopt van 30 juni tot en met 15 september. Er zijn drie thema’s. Deelnemers kunnen er een uitkiezen maar mogen ook twee of drie thema’s kiezen. De thema’s zijn: Recreatie en genieten in de Groenzoom; Dieren in hun natuurlijke omgeving en ten derde Natuur en landschap.


Foto: Patrick Kooman

Een jury, die bestaat uit fotograaf Marc Olthoff, oud-docent Karel Ligtvoet en lokaal journalist Sjaak Oudshoorn, beoordeelt de foto’s op originaliteit/verrassing; artisticiteit en het uitnodigend karakter om een bezoek te brengen aan de Groenzoom. De Groenzoom is een mooi, verrassend en veelgeprezen recreatie- en natuurgebied tussen Pijnacker en Berkel. Het gebied is gemakkelijk en snel bereikbaar. Vandaar het motto: De Natuur als Buur. Veel inwoners van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, maar ook van daarbuiten, hebben het gebied gevonden en recreëren er volop.  De Groenzoom biedt volop fotografie-opties. 

Er zijn twee wedstrijden: een voor kinderen en jongeren tot en met veertien jaar en een voor volwassenen. De foto’s kunnen ingestuurd worden naar: fotowedstrijd@platformgroenzoom.nl. Vermeld daarbij naam, leeftijd, adres, mailadres, tijd en plaats van de foto en het thema. Zie voor nadere informatie hierover de website van het Gebruikersplatform Groenzoom.

Exposeren
Jaap van Staalduine, de voorzitter van het Gebruikersplatform Groenzoom: “We denken erover om de mooiste foto’s op verschillende manieren en momenten te exposeren. Dat kan bij de prijsuitreiking, op de website van het Gebruikersplatform Groenzoom en mogelijk in het gebied zelf bij een tentoonstelling.”

Tot slot zegt Van Staalduine: “Doe vooral mee. Het is alleen al heerlijk om door de Groenzoom te lopen en te fietsen. We hebben bovendien mooie prijzen, voor kinderen en volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld een hele leuke workshop ‘roofvogels fotograferen’ winnen. Andere prijzen zijn: een fotografiebol, een camerabeker, een lenspen, enzovoort. We hopen op heel veel inzendingen. Over de datum en plaats van de prijsuitreiking – dat zal medio oktober 2021 worden – volgt nadere informatie op een later tijdstip.”

www.degroenzoom.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant