Oud-dorpsgenoot Peter Tetteroo bezocht Bandlocaties in onder andere Woodstock en in Malibu.
Oud-dorpsgenoot Peter Tetteroo bezocht Bandlocaties in onder andere Woodstock en in Malibu.

Peter Tetteroo schrijft bijzonder muziekboek

Actueel 1.410 keer gelezen

Voormalig dorpsgenoot en geboren Pijnackernaar Peter Tetteroo is niet alleen bandlid van de Oekoe Mountain Billies, maar ook schrijver van allerlei wielerverhalen. Sinds vandaag is er een boek van zijn hand verschenen over de -voor oudere jongeren bekende- groep The Band. Zijn liefde voor dit gezelschap, bekend van o.a. het nummer The Weight, gaat terug naar het oude zwembad in Pijnacker en daar schrijft hij ook over!

Zondagmiddag 6 juni 1971. ‘Wat doen we vanavond?’ We zijn op het grasveld van het zwembad in Pijnacker, onze vaste ontmoetingsplek in de zomermaanden. Ik ga vanavond naar ‘The Band’ in Rotterdam zegt Hans. The Band, is dat wat? Er zat toch een liedje van die groep in Easy Rider? En was dat niet de begeleidingsband van Bob Dylan?’ We gaan met het Hofpleinlijntje van Pijnacker naar Rotterdam en zien een legendarisch concert.

Bob Dylan

Tetteroo’s fascinatie voor de groep is dus al vele jaren gaande en hij is beslist niet de enige. The Band, vier Canadezen en één Amerikaan, werden door Bob Dylan gevraagd voor zijn wereldtournee in 1965, waar de troubadour overstapte van akoestische folk naar een elektrische variant. Na het avontuur met Dylan vestigen ze zich in Woodstock.

From Big Pink
Hun eerste lp Music From Big Pink doet de muziekwereld op zijn grondvesten schudden. Wat is dat voor aardse muziek? In één klap zijn ze één van de belangrijkste bands van de wereld. Eric Clapton zei dat de eerste LP van The Band Music From Big Pink (1968) zijn leven en kijk op muziek voorgoed veranderde. George Harrison was jaloers op de stemmen van de drie zangers. In 1976 geven ze hun laatste concert The Last Waltz in San Francisco.

Van dit dit bijzondere afscheidsconcert met beroemde muzikanten wordt door Martin Scorsese een documentaire, een legendarische muziekfilm gemaakt.

Er komt een nasleep van soloprojecten en een reünie van The Band, zonder Robertson. Dat het pad naast de ups ook downs kent lees je in dit boek. Te beginnen in het zwembad te Pijnacker. En dat in de serie Rockklassiekers!

Malibu
Peter Tetteroo bezocht Bandlocaties in Woodstock en in Malibu. Verder schrijft hij over zijn muzikale voorkeuren in delen op Marcel Bizarro’s website www.myfavoritesong.nl onder de titel ‘Van koffergrammofoon tot Spotify’ .

Het boek van Peter is te koop en/of te bestellen bij de boekhandel of online.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant