Annemarie van Winden en Elianne Fransen bezig om de pakketten voor de rijders gereed te zetten.
Annemarie van Winden en Elianne Fransen bezig om de pakketten voor de rijders gereed te zetten.

Zomerkoninkjes voor gasten van de Zonnebloem

Actueel 825 keer gelezen

In coronatijd kunnen de vrijwilligers van de Zonnebloem niet op pad met hun deelnemers. Ze dan toch verrassen en even je gezicht laten zien was in de afgelopen maanden een regelmatig terugkerende activiteit. Op 15 juni trokken de vrijwilligers erop uit met bakjes verse aardbeien met erbij spuitbussen vol slagroom. Ook de vrijwilligers zelf mochten delen in de traktatie. Dat alles leverde veel blijde gezichten op bij het zien van zoveel heerlijks. 

Op een zonnige en warme dag is “een traktatie passend bij de zomer, een lekkere binnenkomer”, zo stond te lezen op een kaartje dat de zomerkoninkjes vergezelde. Wat er aan menig voordeur bij werd gezegd is dat dit hopelijk de laatste keer is dat we onze gasten binnen moeten laten.

“Erop uittrekken met mensen met een fysieke beperking, dat is waar de vrijwilligers voor staan naast de “1-op-1” bezoeken aan huis. Bijna anderhalf jaar kon niet die aandacht worden gegeven die de organisatie zo graag wilde. Op bezoek gaan met mondkapje op, dat kon dan nog wel, maar samen naar bijvoorbeeld de Keukenhof, een tuincentrum of een high tea met muziek is iets dat na de zomer hopelijk weer kan worden opgepakt”, vertelt Frans Lettinga enthousiast aan de redactie van de lokale krant.

Ook deze keer maakten veel handen licht werk. In een garage van een van de leden stonden 150 tasjes met inhoud klaar om door 5 vrijwilligers te worden uitgereden naar nog ongeveer 25 collega’s, die op hun beurt de bezorging deden of in de “ketting” weer andere collega’s opzochten voor de verdere verspreiding.

Lekker vers en zoet, zo viel op te vangen. Gezond ook maar… niet te veel slagroom hoor. Het activiteitenteam heeft er veel werk aan gehad maar, zoals ze zeiden, het is erg dankbaar werk.

Weer open
Na de zomer gaat ook de wereld van de Zonnebloem weer open. We rekenen niet langer op lock downs, dichte horecadeuren en te veel achter de voordeur moeten vertoeven. De Zonnebloem is ervoor mensen die door hun handicap niet veel meer naar buiten kunnen en waarbij de eenzaamheid om de hoek komt kijken. Voor meer informatie over de afdeling Pijnacker van de Zonnebloem: zonnebloempijnacker.nl.

Steunen
Wilt u de afdeling financieel steunen, dan kan dat via rekeningnummer NL12RABO0354453068 t.n.v. De Nat. Ver. de Zonnebloem Pijnacker. Vermeld voor een bedankje even uw adres. Ook kunt u Zonnebloemloten kopen. Zie hiervoor de afdelingswebsite.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant