De burgemeester kwam het echtpaar gelukwensen. (Foto: Monique van de Sande)
De burgemeester kwam het echtpaar gelukwensen. (Foto: Monique van de Sande)

Zestigjarig bruidspaar Jan en Anny de Vreede-Van Vliet

Actueel 1.388 keer gelezen

Dankbaar en heel blij zijn Jan en Anny dat zij op 12 juni hun zestigjarig huwelijk hebben kunnen beleven. De bijna 84-jarige Jan en zijn bijna 83-jarige vrouw Anny zijn zeker geen onbekenden in Nootdorp. Jarenlang waren zij de eigenaren van supermarkt ‘de Kroon’ in de Maria van Oisterwijkstraat, op de plaats waar nu CulturA & Zo is.

“Zaterdag om 12.00 uur moesten wij buiten in de voortuin klaarstaan”, vertelt Jan. “De tuin was versierd en er kwam een accordeonist die een half uur heeft gespeeld. Ook mijn lievelingsliedjes ‘In het kleine café aan de haven’ en ‘Bonne sera senorita’ werden gespeeld. Ik heb zelfs een dansje gedaan. Het was zo mooi en de buurtjes kwamen kijken. Ik had zelfs tranen van emotie”, zegt Jan. “Wij hebben geproost met een glaasje champagne. Daarna was er koffie en een speciale taart. Jan en Anny hebben twee dochters, een schoonzoon, twee kleindochters en een achterkleinzoon Levi van zeven maanden. Met z’n allen hebben wij ’s middags in de tuin een borrel gedronken en gebarbecued. Alles was tot in de puntje geregeld,” zegt Anny. “Wij hebben zelf helemaal niets hoeven doen!” 

Anny vertelt verder: “De jaren zijn voorbij gevlogen. Wij hebben elkaar ontmoet op dansles bij Wesseling in Delft.” Zij is opgegroeid in Wateringen. “Toen ik 18 was, mocht ik op dansles. En ja, Jan viel toen al op door zijn kleding, nu ziet hij er voor zijn leeftijd nog steeds heel hip uit, en hij kon heel goed dansen.” Na vijf jaar verkering is het stel getrouwd. Jan en Anny hebben samen 23 jaar de supermarkt gehad en woonden boven de winkel. Jan is daarna aan de slag gegaan als chauffeur en reed kinderen naar school. Uiteindelijk is Jan als bode aan het werk gegaan bij de Pensioen- en Uitkeringsraad in Zoetermeer. “Toen de Pensioen- en Uitkeringsraad naar Leiden verhuisde, ging ik mee en kreeg daar uiteindelijk een vast contract. Altijd ging ik op de fiets, maar als ik ‘s morgens ook maar een druppel regen op het raam zag, pakte ik de auto”, vertelt Jan. Anny is vroeger jarenlang gemeenteraadslid geweest, vertelde zij trots aan de burgemeester. Als vrijwilliger is Anny mee geweest met de reisjes van de Zonnebloem. Jan gaat er nog dagelijks op uit om zwerfafval op te halen. Met een rollator, waarop de zak afval ligt en zijn grijpstok, maakt hij iedere dag een ronde richting de Dobbeplas. “Als de coronacijfers goed blijven, geven wij in september nog een mooi feest waarbij wij meer mensen kunnen uitnodigen”, zeggen Jan en Anny. Zij kijken in ieder geval terug op mooie bruidsdagen. “De familie De Vreede is tevreden”, lacht Jan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant