Het uitgangspunt voor nieuwbouw is dat het dorpse karakter en de groene identiteit behouden moeten blijven. Foto: Morris Bennis
Het uitgangspunt voor nieuwbouw is dat het dorpse karakter en de groene identiteit behouden moeten blijven. Foto: Morris Bennis

Hart van Nootdorp: nieuwbouw met dorps karakter

Actueel 3.063 keer gelezen

De gebiedsvisie ‘Hart van Nootdorp’ is onlangs door de raad vastgesteld. Op basis van de gebiedsvisie is er een ontwerpbestemmingsplan ‘Hart van Nootdorp’ opgesteld. Gelet op het uitgebreide participatietraject dat de gebiedsvisie heeft doorlopen, is besloten geen voorontwerpbestemmingsplan op te stellen en in procedure te brengen, maar direct met het ontwerpbestemmingsplan te starten.

Eind deze maand wordt het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld en vrij gegeven voor zienswijzen. Nadat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen, worden de ingediende zienswijzen beantwoord en wordt het bestemmingsplan door de raad vastgesteld. Afgelopen donderdag werd er door de raad kort ingegaan op enkele punten uit het ontwerpbestemmingsplan, zoals de zorgen om verkeer, parkeren en nieuwbouw. In januari 2019 heeft de raad het besluit genomen voor nieuwbouw van Kindcentrum Regenboog en sloop van de Jan Janssenhal met vervangende nieuwbouw. Naast de Jan Janssenhal en het kindcentrum staat ook de locatie van de voormalige brandweerkazerne en de Klauterbeer op de planning voor herontwikkeling. In juni 2020 heeft de raad de Nota van Uitgangspunten vastgesteld. Deze nota vormde de basis voor de verdere uitwerking naar een gebiedsvisie.

Verkeer en parkeren
Tijdens de vergadering gaven de fracties aan positief te staan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wethouder Ilona Jense is blij met de mooie worden over het bestemmingsplan. Janneke Verweijmeren (CDA) maakt zich wel zorgen over de parkeer,- en verkeerssituatie. Eerder konden kinderen aangeven waar zij ten aanzien van hun loop,- of fietsroute knelpunten of gevaarlijke situaties ervaren. De fractie van het CDA vroeg zich af of het college al ziet hoe deze knelpunten verholpen kunnen worden. De zorgen over het verkeer en het parkeren kwamen eerder ook al naar boven en zijn volgens wethouder Jense zeker een aandachtspunt. “We hebben het duidelijk op ons netvlies staan”. Volgens de wethouder is er wel nog tijd nodig om dit op een goede manier uit te werken. Volgens het college wordt de Koningin Julianastraat tussen de Hagelaan en de Meidoornlaan, inclusief beide kruispunten, aangepakt. Dit mede op basis van de opmerkingen van de kinderen. Verder komt er een uitwerking van de verkeersinrichting bij de Omloop. Deze informatie is beschikbaar voor de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan.

Grotere appartementen
Bernard Minderhoud (Gemeentebelangen) ziet graag ook in dit plan al grotere woningen in het centrum, bedoeld voor de oudere inwoners. Wethouder Frank van Kuppeveld gaf eerder aan dat de wens voor grote appartementen is gehoord is en dat er in de gemeente wordt gestreefd naar een evenwichtige woningvoorraad op elke locatie in de gemeente. Het uitgangspunt voor nieuwbouw is dat het dorpse karakter en de groene identiteit behouden moeten blijven. Dit betekent dat de gemeente niet wordt volgebouwd met gestapelde woningen. Wel betekent dit dat bij nieuwbouw wordt gezocht naar locaties, die geschikt zijn voor appartementen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant