De eerste aansluiting bij de familie Reichholdt aan het Vrouwenrecht. Van links naar rechts wethouder Ilona Jense, Caroline Reichholdt, Rob Verkuil en Michel van Sint Anneland, directeur en technisch manager van SKP.
De eerste aansluiting bij de familie Reichholdt aan het Vrouwenrecht. Van links naar rechts wethouder Ilona Jense, Caroline Reichholdt, Rob Verkuil en Michel van Sint Anneland, directeur en technisch manager van SKP.

SKP sluit eerste woning Klapwijk aan op glasvezelnetwerk

Actueel 1.978 keer gelezen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in november gestart met de rioolvervanging, de ophoging en herinrichting van de openbare ruimte in Klapwijk. Voor SKP, de Stichting Kabeltelevisie Pijnacker, was dit een uitgelezen kans om tegelijkertijd het coaxnetwerk te vervangen door het moderne glasvezel. SKP is de lokale aanbieder van internet, televisie en telefonie.

In de afgelopen maanden zijn in het noordelijke gedeelte van Klapwijk de glasvezelkabels in de straten gelegd en doorgetrokken naar de woningen. Vorige week is ook het hoofdtracé afgerond en daardoor kunnen nu de eerste bewoners worden overgezet op het supersnelle glasvezelnetwerk van SKP.

Woensdagochtend 26 mei is de eerste woning aangesloten op het Vrouwenrecht in Klapwijk. De eerste aansluiting was een feestelijk moment. Alle betrokken partijen bij de aanleg waren hierbij aanwezig. SKP, de gemeente Pijnacker–Nootdorp en BAM Infra Telecom.

Uit handen van de directeur van SKP, Rob Verkuil, ontving mevrouw Caroline Reichholdt een cheque voor een jaar lang gratis internet en televisie. Daarnaast kreeg zij een bos bloemen van wethouder Ilona Jense van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De komende periode worden alle woningen in het noordelijke gedeelte van Klapwijk fysiek aangesloten. In de komende jaren worden ruim 1.400 woningen in deze wijk door SKP van glasvezel voorzien.

Coax
De bewoners in Klapwijk hebben met het huidige coaxnetwerk van SKP al supersnel internet en glasheldere tv. Met het nieuwe glasvezelnetwerk wordt het internet nog sneller en hebben zij de beschikking over Gigabit-snelheden! Met glasvezel is het mogelijk om één Gigabit per seconde te downloaden of te uploaden. Vooral uploaden gaat veel sneller bij glasvezel. Een bijkomend voordeel van het glasvezelnetwerk is dat er in de openbare ruimte veel minder stations en kastjes nodig zijn voor het versterken van het signaal.

Caroline Reichholdt vertelde dat zij met haar gezin – echtgenoot en drie kinderen waarvan er nog twee thuis wonen – al 32 jaar met veel plezier in Klapwijk woont en al die tijd ook al gebruik maakt van de dienstverlening en de producten van de SKP. Ze verwacht dat haar kinderen, die al in de twintig zijn, nu nog beter en sneller kunnen gamen. Ze was natuurlijk heel blij met een jaar gratis internet en televisie via SKP, maar daar mag best bij gezegd worden dat de tarieven van de SKP al zeer concurrerend zijn.

“Wij zijn geen bedrijf dat winst moet maken. We zijn een stichting en het geld dat wij verdienen vanuit abonnementsgelden gaat niet naar het buitenland of waar dan ook heen, maar wordt weer geïnvesteerd in verbetering en vernieuwing van apparatuur en infrastructuur, zoals het glasvezelnetwerk in deze woonwijk”, aldus Rob Verkuil.

Hij wees ook de prettige samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp. “Het is natuurlijk heel handig dat we meeliften met de gemeente. Daardoor hoeft de straat maar één keer open en kan onze nieuwe kabel met alle bijbehorende techniek meteen met het nieuwe riool mee de grond in.”

Ook wethouder Ilona Jense toonde zich heel verheugd over de afstemming en de prettige samenwerking. Ze wees er nog wel op dat renovatie en herstructurering van de wijk Klapwijk een enorme klus is die meerdere jaren gaat duren. Al met al zo’n zes jaar. Dat betekent dat niet heel Klapwijk meteen wordt aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

En dus is het maar goed dat ook het coaxnetwerk van SKP op zich uitstekend functioneert en hoge snelheden haalt van 0,4 Gigabit per seconde. Dat is niet zo snel als glasvezel, maar toch nog steeds heel goed bruikbaar en werkbaar. Met het oog op de toekomst is het zo dat bestanden steeds groter worden en mensen ook steeds meer gaan eisen van de digitale techniek, ook al omdat er steeds meer verschillende apparaten via het internet communiceren met de buitenwereld. Zeker ook nu steeds meer mensen thuis werken en toch dezelfde faciliteiten verlangen als op hun werk, vraagt dat steeds meer van de systemen en de onderliggende techniek.

Aanmelden: skpnet.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant