Logo telstar-online.nl

Monique Olsthoorn: Stress- en burn-outcoach en stoelmasseuse

  •   keer gelezen

Pijnacker - Sinds kort heeft de Pijnackerse Monique Olsthoorn thuis in Klapwijk een eigen praktijk als stress- en burn-outcoach, in combinatie met stoelmassage. Alleen stoelmassage van ongeveer twintig minuten kan ook. Het is functioneel als ‘ontstressingsmiddel’ maar ook gewoon prettig en ontspannend. Zeker met veel thuiswerken en een mindere werkhouding kan de spanning in je lichaam en geest vaak oplopen. Even ontspanning is dan heel belangrijk. 

Monique heeft een praktijk aan huis, aan de Truus Wijsmullerstraat 1. Ze bewoont een hoekwoning en de praktijk is meteen achter het huis en via de zijkant gemakkelijk en direct bereikbaar.

De onlangs vijftig geworden oorspronkelijke Schiedamse is in 2020 nieuwe wegen ingeslagen. Ze werkte altijd in de administratie, eerst voor derden en later voor het aannemersbedrijf van haar echtgenoot, maar door een echtscheiding kwam niet alleen aan de relatie maar ook aan het administratieve werk een einde. Daarnaast doet ze al een paar jaar vrijwilligerswerk op de manege van Ipse de Bruggen in Nootdorp. Door corona ligt dit stil.

Monique: “Ik was altijd geïnteresseerd in de psychologie van de mens en van huis uit ben ik daarbij een zorgzaam type. Dus het leek me leuk om iets te kunnen betekenen voor mensen die lichamelijk en/of geestelijk hulp nodig hebben. Getroffen door een burn-out of gewoon niet in balans qua spanning en ontspanning. Van dichtbij maakte ik mee dat mensen uit mijn directe omgeving een depressie, psychische stoornis en burn-out kregen. Ik besloot de opleiding Stress- en burn-outcoach te gaan volgen, in combinatie met stoelmassage. Dat waren boeiende opleidingen. In december vorig jaar ben ik geslaagd en intussen mijn eigen praktijk begonnen.”

Monique heeft intussen echt plezier in haar nieuwe werk, dat ze combineert met de zorg voor drie zoons van 22, 20 en 12. De Pijnackerse merkt op dat bedrijven en organisaties haar als stoelmasseuse ook op locatie aan de gang kunnen laten gaan vanaf een minimum aantal personen.

Over haar aanpak als coach zegt Monique dat ze uitgaat van de persoon in kwestie en zijn of haar klachten. Ze zegt dat ze zelf nuchter, realistisch, eerlijk, open en zeker niet zweverig is. Ze vindt het lastig om zichzelf aan te prijzen. Toch merkt ze nog op dat ze best invoelend is en haar eigen persoon en levenservaring daar ook bij kunnen helpen.

“Iedereen heeft wel eens een overmaat aan stress ervaren of meer of minder gevoelens van depressiviteit gehad. Als je weet hoe het voelt, helpt dat bij je werk als coach. Wat je als coach vooral doet, is mensen begeleiden en op weg helpen en om ze helderder naar zichzelf te laten kijken. Uiteindelijk moeten ze zelf de stappen vooruit zetten.”

Monique Olsthoorn Stress- en burn-outcoach plus stoelmasseuse
Truus Wijsmullerstraat 1
2642 CZ Pijnacker
015- 364 9716
www.moniqueolsthoorn.nl 
info@moniqueolsthoorn.nl 


Meer berichten