Het mag van alles zijn, als het maar kunstzinnig is! Senioren in Pijnacker-Nootdorp, Maassluis worden van harte uitgenodigd om mee te doen waarbij ze een plekje in de spotlight krijgen.
Het mag van alles zijn, als het maar kunstzinnig is! Senioren in Pijnacker-Nootdorp, Maassluis worden van harte uitgenodigd om mee te doen waarbij ze een plekje in de spotlight krijgen.

Kunstzinnige dorpsgenoten gezocht: alles mag!

Actueel 518 keer gelezen

Pieter van Foreest, Careyn en Westland Cultuurweb zijn ervan overtuigd dat er onnoemelijk veel creatief talent leeft in de samenleving. Vanaf 15 maart lanceren zij het project “Deel je kunst!” om de creativiteit onder 65-plussers zichtbaar te maken. 

Dansen, dichten, schilderen, zingen, borduren, gitaar spelen, tekenen, ansichtkaarten maken, toneel spelen, breien, boetseren of... Het mag van alles zijn, als het maar kunstzinnig is! Senioren in Westland, Midden-Delfland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Maassluis en Hoek van Holland worden van harte uitgenodigd om mee te doen waarbij ze een plekje in de spotlight krijgen.

“Wij roepen iedereen op te laten zien welke vorm van creativiteit thuis in de woonkamer, binnen woonzorgcentra en in ontmoetingscentra voor dagbesteding wordt gemaakt. Heel laagdrempelig door hiervan een foto of filmpje te delen dat wij vervolgens onder andere delen via social media. Alle inzendingen krijgen ook een mooie plek in een digitale expositie die speciaal hiervoor wordt ingericht”, aldus Wendy van Es van Westland Cultuurweb namens de organiserende partners. “En, een mooie extra: onder de inzendingen worden diverse workshops van kunstdocenten verloot waarmee het aanwezige talent nog sterker kan worden. Wij hopen echt overspoeld te worden met inzendingen!”

Meedoen en spelregels
Iedereen vanaf 65 jaar kan meedoen door een foto in te zenden waarop duidelijk te zien is hoe iemand creatief actief is en daar samen met het kunstwerk dus ook zélf op staat! In het geval van dans, toneel of muziek ontvangen wij bij voorkeur graag een kort filmpje van maximaal één minuut omdat het hier geluid en beweging betreft. Lukt het niet om de foto of het filmpje zelf te maken en/of in te zenden, dan kan wellicht een familielid, buurman/vrouw of een begeleider hierbij helpen.

Alle inzendingen worden getoond via de kanalen van Facebook en Instagram, televisienet in woonzorglocaties, enzovoorts. Met het inzenden van beeldmateriaal wordt automatisch toestemming gegeven voor het publiceren ervan. De foto’s en filmpjes kunnen worden gestuurd naar deeljekunst@outlook.com onder vermelding van naam, leeftijd en woonplaats. En heel graag met een kort persoonlijk verhaaltje. Bijvoorbeeld over hoe lang een hobby al beoefend wordt en wat het doet om creatief bezig te zijn. Misschien gaat er wel een leuke herinnering mee gepaard Zo krijgt creativiteit echt een gezicht! We horen het graag! Vindt u het leuk om aan anderen uw kunst te delen? Grijp dan deze kans en doe mee!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant