Afbeelding

Wisseling fractievoorzitter CDA

Actueel 1.575 keer gelezen

Met ingang van volgende maand draagt Janneke Verwijmeren het CDA fractievoorzitterschap over aan Edward de Lanoy. Persoonlijke omstandigheden liggen aan dit besluit ten grondslag. Janneke blijft wel gemeenteraadslid voor het CDA.

Verwijmeren: “Als fractievoorzitter ben je het eerste aanspreekpunt, ben je overal van op de hoogte en heb je extra taken naast het reguliere raadswerk. Dat betekent vaker overleg, met name in de avonden. Voor mij is het de mooiste functie binnen de gemeentepolitiek en ik heb het drie jaar met heel veel plezier en enthousiasme gedaan.”

“Toen ik in maart 2018 fractievoorzitter werd, was deze functie (hoewel mijn man frequent in het buitenland verblijft) prima te combineren met werk en gezin. Inmiddels zorgen met name de quarantaine maatregelen voor langere verblijven in het buitenland en die situatie zal op korte termijn niet veranderen. Met drie schoolgaande kinderen, andere werkzaamheden en ambities moet je dan keuzes maken.”

“Ik ben heel blij dat vicefractievoorzitter Edward de Lanoy bereid is om tot aan de verkiezingen in maart 2022 het fractievoorzitterschap over te nemen. We zijn als fractie een goed team met veel kennis en ervaring en we hebben als CDA en als raad deze raadsperiode al veel bereikt’. Ik blijf mij als raadslid met evenveel enthousiasme inzetten voor de belangen van onze kiezers en van alle inwoners van deze mooie gemeente”, aldus Janneke. 

Edward de Lanoy (raadslid sinds 2014) neemt naast het fractievoorzitterschap ook het woordvoerderschap Bestuurlijke en juridische zaken van Janneke over. Verder blijven de portefeuilles onveranderd. Janno Meijer is per 1 maart 2021 de nieuwe vicefractievoorzitter. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant