Logo telstar-online.nl
<p>Foto: Karolina</p>

Foto: Karolina

Hobby’s waar je ook aan kan verdienen

  •   keer gelezen

Iedereen heeft hobby’s. Of je nu liefhebber bent van series kijken op Netflix of je houdt van wandelen in de natuur. Maar er zijn ook hobby’s die je niet alleen een goed gevoel geven, maar ook nog eens voor een extra goed gevulde portemonnee of bankrekening kunnen zorgen. We benoemen er een aantal in dit artikel.

1. Sporten (als je heel goed bent)
Een voetballer, darter of wielrenner kan van zijn hobby zijn beroep maken. Maar dan moet je natuurlijk wel heel erg goed zijn in wat je doet.

Naast zelf sporten, kun je ook geld verdienen aan anderen die sporten. Zo kun je bij de Toto bijvoorbeeld geld inzetten op voetbalwedstrijden, al is dit natuurlijk puur gokken. In plaats daarvan kun je ook manager worden van een sporter of spelersmakelaar, zoals dat in het betaald voetbal zo mooi heet. Met een beetje geluk komt jouw sporter heel ver en kun je mooi financieel meeliften op het succes van jouw pupil. Al moet je daarvoor wel geduld hebben én flink wat moeite doen.

2. Je geld investeren
Voor sommige mensen is geld verdienen op zich al een hobby. Dat kan zijn doordat ze zo van hun werk houden, maar ook het investeren van geld kan een hobby zijn. Bijvoorbeeld voor iedereen die van zelf beleggen houdt. Denk er wel aan dat je hiermee ook geld kunt verliezen, want er zijn altijd risico’s verbonden aan beleggen in aandelen, fondsen, opties, obligaties, turbo’s of futures.

Als je leergierig bent, dan valt er in de beleggingswereld heel wat te leren. Op dat gebied is het zeker een hobby. Maar het hoofddoel van beleggen is natuurlijk dat je er geld mee verdient. Denk eraan dat je altijd voor de lange termijn gaat en dat je de risico’s spreidt.

3. Andere hobby’s die de moeite waard zijn
Mocht je van kinds af aan al fan zijn van LEGO en je hebt alle sets netjes bewaard met boekje en liefst ook met doos, dan kun je aan dit speelgoed nog flink verdienen. Vooral oudere sets kunnen heel wat opleveren, omdat ze tegenwoordig niet meer verkocht worden.

Lp’s en cd’s kunnen na verloop van tijd ook flink in waarde stijgen. Op de website van Discogs kun je controleren wat jouw collectie waard is en of het misschien interessant is om hier wat geld mee te verdienen. Je zou zelfs kunnen overwegen om via kringloopwinkels en rommelmarkten op zoek te gaan naar juweeltjes die je voor veel meer kunt verkopen. Als het toch al je hobby was om naar dit soort muziekdragers te zoeken, waarom zou je het dan niet doen?

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Meer berichten