Afbeelding

Wie is de Mol?

Actueel 1.169 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Natuurlijk Delfland heeft in 2021 als jaarthema Maaien en Zaaien, een onderdeel van de activiteiten is het Soort van het Seizoen. Het soort van dit seizoen is de mol.

In het weekend van 13 en 14 februari is het landelijke mollentelweekend. Dus iedereen in het werkgebied van Natuurlijk Delfland (Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland) wordt opgeroepen om mollen en hun hopen te melden. Meld deze via waarneming.nl of natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Ook willen ze eerdere ervaringen en foto’s van mollen ontvangen. Er is een informatiebrief beschikbaar over de mol, want dit dier heeft zijn eigen rol in de natuur. Vraag deze aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Er is nog te weinig bekend over het voorkomen van mollen, vooral in park en stad. Help mee om daar verandering in te brengen! Het gaat om het melden van de molshopen, een levende mol zie je maar zelden. Mollen leven in gangen onder de grond, in het voorjaar gaan mannetjes op zoek naar een vrouw. Bij het graven van nieuwe gangen ontstaan molshopen. Een aantal hopen bij elkaar in één veldje of berm zijn vaak het werk van één mol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant