De winkeliers verwijten de burgemeester dat ze nooit eens langs komt. De burgemeester bestrijdt dat.
De winkeliers verwijten de burgemeester dat ze nooit eens langs komt. De burgemeester bestrijdt dat.

Frontale aanval op burgemeester

Actueel 4.399 keer gelezen

De winkeliersverenigingen van Pijnacker en Nootdorp hebben in een gezamenlijke brief aan college en gemeenteraad frontaal de aanval geopend op burgemeester Francisca Ravestein.

De brief is van vorige week dinsdag 26 januari, toen de avondklokrellen nog volop bezig waren. In het schrijven uiten de winkeliersverenigingen hun grote zorgen over het mogelijk overslaan van de rellen naar de winkelcentra in onze gemeente. De winkeliersverenigingen vinden dat de burgemeester als hoofdverantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid veel te weinig zichtbaar is en onvoldoende meedenkt over het veilig houden en maken van de winkelcentra. Ze nemen haar kwalijk dat ze sinds het begin van de coronacrisis nog niet één keer haar gezicht heeft laten zien in de winkelcentra.

Omdat de politie er geen capaciteit voor had, hebben de winkeliers in de Parade in Nootdorp vorig jaar zelf de surveillance ter hand genomen. De gemeente nam in 2020 een derde deel van de kosten voor haar rekening en de winkeliersverenigingen verzoeken in de brief ook in 2021 de 17.000 euro die daarmee gemoeid is te betalen. Verder willen de winkeliersverenigingen dat de burgemeester cq de politie alles in het werk stelt om bij eventuele rellen meteen in actie te komen. 

Vandaag was er topoverleg over de brief die grote verbazing heeft gewekt bij de burgemeester die via de media liet weten wel degelijk alle aandacht te hebben voor de veiligheid van en in de winkelcentra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant