Afbeelding

Wat betekent de avondklok voor reizigers

Actueel 2.202 keer gelezen

Morgenavond om 21.00 gaat de avondklok in. Tot 10 februari 4.30 is het verboden om tussen 21.00 en 4.30 zonder geldige reden naar buiten te gaan. Hieronder een overzicht van de gevolgen voor reizigers.

“In lijn met de landelijke afspraken blijft het OV beschikbaar voor mensen met een geldige reden om buiten te zijn, bijvoorbeeld omdat ze een vitaal beroep hebben en daar met het OV naartoe gaan. De verantwoordelijkheid om te bepalen of een reis noodzakelijk is, ligt bij de reiziger zelf”, zegt een woordvoerder van de RET.

“Vanwege de avondklok verwachten we minder reizigers tussen 21.00 en 4.30. Vanaf maandag 25 januari rijden er daarom na 21.00 minder bussen en trams. Bussen rijden maximaal tweemaal per uur, trams maximaal drie maal. De dienstregeling voor de metro blijft ongewijzigd. De wijzigingen zijn morgen verwerkt in de RET Real Time App en de RET Reisplanner.”

RET Servicepunten
Voor de RET Servicepunten Beurs en Zuidplein vervalt de vrijdagavond van 19.00 – 21.00. Beide Servicepunten zijn van maandag tot en met vrijdag open van 07.00 - 19.00 uur. Verder zijn de openingstijden ongewijzigd. Voor alle openingstijden (ook van Rotterdam Centraal en Spijkenisse Centrum), zie de website van de RET.

Situatie HTM
Bussen en trams van de HTM blijven ook na invoering van de avondklok rijden voor reizigers met vitale beroepen en anderen die er noodzakelijk gebruik van moeten maken. Vooralsnog leidt de avondklok tot een minimale aanpassing van de dienstregeling.

“In het algemeen geldt dat onze bussen na 20.00 uur 2 keer per uur rijden en alle trams 3 keer per uur. Deze wijziging in de dienstregeling gaat in op maandag 25 januari 2021. Voor actuele reisinformatie adviseert HTM om www.htm.nl, Twitter HTM_Reisinfo of de HTM reisapp te raadplegen”, aldus een woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant