Online Open Avond PrO Grotius op 3 februari | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Praktijkonderwijs laat leerlingen anders leren. Foto: pr</p>

Praktijkonderwijs laat leerlingen anders leren. Foto: pr

Online Open Avond PrO Grotius op 3 februari

  •   keer gelezen

Op woensdag 3 februari houdt PrO Grotius een online Open Avond. PrO Grotius in Delft biedt voortgezet onderwijs in de praktijk en omvat Praktijkonderwijs, VMBO Schakelklas en MBO Entree.

Meld je nu aan voor de Open Avond via: info@grotiuscollege.nl. Ronde 1: 1600-18.00 uur. Ronde 2: 18.00-20.00 uur.

PrO Grotius is pas verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie aan de Vulcanusweg 258 in Delft. De belangrijkste vooruitgang van het nieuwe gebouw zijn de prachtige lokalen, in het bijzonder de praktijkruimten.
Naast de prachtige praktijklokalen voor de vakken Horeca, Techniek, Kunst, Zorg & Welzijn beschikt de school in het nieuwe gebouw over een schoolrestaurant en winkelruimte. De buitenruimte wordt voorzien van een moestuin & groenlokaal. De school heeft nu meer faciliteiten om goed onderwijs te kunnen verzorgen.

Praktijkonderwijs laat leerlingen anders leren. Leerlingen leren door stages, theorie- en praktijkvakken en krijgen een zodanige basis mee zodat ze, na het behalen van hun praktijkschooldiploma, een vervolgopleiding of passend werk kunnen vinden. Pro Grotius bereidt leerlingen voor om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de samenleving.

Er zijn leerlingen die geen duidelijk advies voor praktijkonderwijs of vmbo krijgen. Voor sommige leerlingen is de overstap van het (speciaal) basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs te groot. Het gaat hier om kinderen bij wie het leerresultaat valt in het grensgebied tussen het praktijkonderwijs en het vmbo, vaak in combinatie met sociaal-emotionele problematiek.

Het Grotius vindt het zijn taak leerlingen die deze (extra) begeleiding en ondersteuning nodig hebben passend onderwijsaanbod aan te reiken en realiseert speciaal voor deze doelgroep de PRO/VMBO klas.

Het is mogelijk voor leerlingen om vanuit het praktijkonderwijs door te stromen naar een MBO opleiding. Dit sluit aan bij de ambities van het Grotius. Het Grotius wil samen met zijn leerlingen gaan ‘voor het hoogst haalbare’ en biedt daarom de Entree opleiding aan. Kleinschaligheid, individuele begeleiding en maatwerk zijn daarbij de uitgangspunten.

Zie ook: www.progrotius.nl

Meer berichten