Anneke Oliehoek brengt je terug bij jezelf | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Anneke Oliehoek staat open voor mensen van alle leeftijden. Ook voor scholieren!</p>

Anneke Oliehoek staat open voor mensen van alle leeftijden. Ook voor scholieren!

Anneke Oliehoek brengt je terug bij jezelf

  •   keer gelezen

De uit Stompwijk afkomstige Nootdorpse Anneke Oliehoek heeft sinds kort een eigen coach- en begeleidingsbureau. Dat heet ‘Anneke Oliehoek’ met als subtitel ‘natuurlijke groei’. De kern van wat zij doet is mensen terugbrengen bij zichzelf. Ze laten ontdekken en ervaren wie ze zijn en wat ze eigenlijk het liefste willen.

Anneke is een veelzijdige vrouw die beroepsmatig al van alles heeft gedaan. Ze heeft onder meer managementfuncties gehad in de thuiszorg, de vakbondswereld, de overheid en de ict. Van origine is ze opgeleid in de sociaal-pedagogische sfeer.

Anneke levert maatwerk. Ze hanteert wel een paar vaste elementen. Belangrijk is het zogenoemde ‘transformatieboek’ waarin haar cliënt voor zichzelf het proces en de voortgang vastlegt. “Noteren en vastleggen is goed voor de bewustwording, ook achteraf. Processen verlopen vaak zo snel en dan is het handig om alles nog eens terug te kijken en terug te lezen.”

Gevoel en intuïtie zijn belangrijk binnen haar aanpak. Juist omdat de meeste mensen intuïtief vaak wel daarheen gaan waar ze eigenlijk het liefste zijn. Anneke gaat het liefst met de cliënt de natuur in. Daar doet ze opdrachten waardoor de persoon in kwestie direct naar zijn of haar gevoel gaat.

Zo’n opdracht is bijvoorbeeld een ‘stilleven’ maken van de eigen situatie. Ze bespreekt vervolgens met de cliënt het visueel gemaakte probleem. “Dit gaat veel makkelijker omdat je ernaar kunt kijken. Het kan gaan over werk, de privésituatie, het verleden, enzovoort”, aldus Anneke die ook werkt met intuïtief fotograferen en kaarten maken.

Ze verdeelt haar werk in drie producten: persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en natuurlijk leiderschap. Ze staat open voor alle leeftijden. De minimumleeftijd is een jaar of zestien maar als leerling van groep 8 van de basisschool echt niet weet waar hij of zij heen wil, kan Anneke ook het nodige betekenen.

Haar eigen dochter van nu twintig heeft ze vanaf het Wellant College richting verpleging geholpen en dat is een hele goede zet gebleken: ze is er geknipt voor en ze krijgt er energie van. Dat is eigenlijk wat ze steeds naar op zoek is: dat goede gevoel in de buik van yes, dit is leuk en hier krijg ik energie van!

Vooral bij jonge mensen ziet Anneke dat ze veel sociale druk ervaren. Ze moeten van alles doen en altijd succesvol zijn. En ze moeten al jong keuzes maken terwijl ze qua leeftijd en ontwikkeling nog zo zoekende zijn. Haar centrale advies is: blijf bij jezelf, hou zicht op wie je bent en wat je eigenlijk wilt en laat je bij je keuzes niet afhouden van wat ‘de anderen’ steeds van je verwachten of willen…

Een traject met Anneke hoeft helemaal niet lang te zijn. Je kunt beginnen met een gratis belletje van een half uur en soms ben je er met de ‘inzichtwandeling’ ook al uit.

- www.annekeoliehoek.nl


Meer berichten