Afbeelding

Jaarwisseling rustig verlopen

Actueel 4.609 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De jaarwisseling in onze gemeente is rustig verlopen. Inwoners hielden over het algemeen goed afstand, soms bij een klein vuurtje of gewoon gezellig binnen met een bescheiden gezelschap.

Er klonk dit jaar weinig consumentenvuurwerk. Toch werd er af en toe een overschotje van vorig jaar - begrijpelijkerwijs - de lucht ingeschoten. Een bewogen jaar werd zo weggeschoten. 

Illegaal vuurwerk
Wel was er veel illegaal vuurwerk te horen. De diepe, harde dreunen reikten soms kilometers ver. Op het eerste gezicht lijkt de schade veel minder dan andere jaren, toch is er wat straatmeubilair gesneuveld.

Een zoutbak van de gemeente moest het ontgelden in Keijzershof. Oorzaak: vrijwel zeker zwaar, illegaal vuurwerk.

De schade bij Oliveo Handbal blijkt al eerder te zijn gebeurd. Er is bewust gewacht met reparatie tot na de jaarwisseling. Het is natuurlijk niet minder zinloos.

Een vroege wandelaar bij de Dobbeplas maakte deze foto. Ze vindt het zeer storend dat er vuurwerk is afgestoken in een natuurgebied en dan ook nog de troep wordt achtergelaten.

Twee stille getuigen van een zeer rustige jaarwisseling.


Koning Willem-Alexander heeft vannacht onder andere een werkbezoek gebracht aan het Haaglanden Medisch Centrum en twee politiebureaus in Den Haag.

Hij sprak daar met politieagenten, artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen tijdens de jaarwisseling. De koning kreeg te horen dat het dit jaar een stuk rustiger is op de eerste hulp dan in andere jaren.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant