Afbeelding

Verbouwen maakt creëren droomhuis toch mogelijk!

Algemeen 504 keer gelezen

Het is een van de grootste uitdagingen van dit moment: een huis kopen. De woningmarkt laat potentiële kopers rennen voor dat ene droomhuis. Dit doordat veel Nederlanders op zoek zijn naar een optrekje en huizen als de bliksem worden verkocht.

Wist je dat dit niet per definitie betekent dat je moet wachten met het realiseren van je droompaleis? Wie weet kan je huidige woning verbouwd worden tot het huis waar jij niet over uitgepraat raakt. Verbouwen maar!

Hetzelfde huis, een nieuwe uitstraling
Het is wikken en wegen: ga je verbouwen of verhuizen? Verhuizen is in deze tijd niet zo makkelijk, dus blijven meer mensen zitten waar ze zitten. En waarom ook niet als je je thuis voelt in je huidige woning?

Een nieuwe keuken, een moderne badkamer, een visgraatvloer, een veranda, eigenlijk is alles mogelijk met een verbouwing. Daarnaast komt een verbouwing ook de waarde van je woning ten goede en is een verbouwing in sommige gevallen deels aftrekbaar.

Als je dan toch gaat verbouwen, dan pak je het natuurlijk meteen professioneel aan. Er is geen beter moment om ook duurzame voorzieningen in je woning te plaatsen.

Zo wek je eenvoudig stroom op met een paar zonnepanelen, is een warmte-boiler een goed idee en bespaar je op stookkosten door je woning van boven naar beneden te isoleren. Van deze duurzame verbouwing krijg je geen spijt, je verdient de kosten namelijk vanzelf terug.

Een verbouwing financieren zonder spaargeld?
Voor huizenbezitters die staan te springen om hun huidige woning helemaal naar wens te verbouwen, maar die helaas niet genoeg spaargeld hebben, hebben wij goed nieuws.

Geen spaargeld hebben, hoeft geen deal breaker te zijn. Sterker nog, er is meer dan één manier om een verbouwing te financieren. Naast het inleggen van spaargeld, is je hypotheek verhogen een optie. De nadelen hiervan zijn wel dat je best veel geld kwijt bent aan de notaris en advies. De kosten hiervan worden ook voor een stuk langere tijd uitgesmeerd.

De optie die het beste uit de bus komt om geld te lenen voor een verbouwing is een persoonlijke lening. Je behoudt hiermee grip op de maandlasten, rente en de looptijd van de lening. Die staan namelijk zo vast als een huis. Je bepaalt zelf hoe lang de lening loopt en betaalt binnen die periode af. De rente van een lening die je voor de verbouwing gebruikt is ook aftrekbaar. Nog een extra voordeel!

Vergelijk overigens online wel goed de verschillende aanbieders aangezien je veel geld kunt besparen (per maand en in totaal) op het aangeboden rentepercentage. Bij het Nederlands Krediet Collectief ben je zeker goedkoper uit dan de duurdere banken. Geen dure kantoren of adviseurs levert direct voordeel op.

Zo creëer je op een betaalbare manier toch jouw droomhuis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant