Afbeelding

Sarina Vogelesang is ‘therapeutisch bindweefselfluisteraar’

Algemeen 2.032 keer gelezen

De Brug Praktijk voor Natuur­geneeskunde. Dat is de officiële naam van het bedrijf van de 62-jarige Sarina Vogelesang. Deze evenwichtig ogende Nootdorpse houdt zich bezig met wat wordt genoemd: Cranio Sacraal Therapie. Cranio betekent schedel en Sacraal staat voor heiligbeen. De therapie omvat het totale gebied tussen schedel en heiligbeen. Sarina is vooral ‘bindweefselfluisteraar’. 

Bindweefsel? Wie staat daar bij stil? En toch is juist het bindweefsel essentieel voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Het bindweefsel geeft zowel stevigheid als elasticiteit aan ons lichaam. Ons bindweefsel verbindt als een elastisch web al onze organen, weefsels en botten met elkaar. 

In haar fraaie praktijk thuis aan de Heiligbloem in de wijk Achter het Raadhuis in Nootdorp maakt Sarina de vergelijking met een mandarijn, om uit te leggen wat bindweefsel is en doet. Een mandarijn heeft drie vormen van bindweefsel: de schil zelf, het vliesje rond de totale vrucht en het vliesje rond ieder partje. 

Net als bij de mandarijn is het bindweefsel ook bij de mens van groot belang. Als het lichaam door een operatie, door stress of door fysiek ongemak uit balans is, uit zich dat ook in het bindweefsel. Het lichaam is uit balans en moet weer in evenwicht zien te komen. Dat is de taak van Sarina als therapeute. 

Haar basisgedachte is dat alles met alles samenhangt en dat ‘goed en slecht nieuws’ in iedere cel wordt opgeslagen. Onbalans uit zich vaak op een bepaalde plek in het lichaam. Bij Cranio Sacraal-therapeute Sarina kun je dan ook voor de meest uiteenlopende klachten terecht: hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, burn-out, stressklachten, maag/darmproblemen, kaak- en keelklachten, nazorg bij operaties, buikpijn, menstruatiepijn, lusteloosheid, overprikkeling, maar ook ongewilde kinderloosheid. 

In haar folder besteedt Sarina daar een aparte paragraaf aan. Ook bij een baarmoeder is bindweefsel essentieel. Dit orgaan wordt op zijn plaats gehouden door banden die naar de zijkant van het bekken lopen en naar de lies. Spanning in het bekken heeft tot gevolg dat de banden gaan trekken en minder flexibel worden. De therapie is er op gericht ontspanning te creëren en de balans terug te brengen. 

De behandeling omvat drie stappen: de intake, de behandeling zelf en het nagesprek. Er zijn meerdere mogelijke ‘werkvormen’. Het bindweefsel moet altijd kunnen meebewegen met onze bewegingen. Door de disbalans ontstaan er in het lichaam bepaalde blokkades of vochtophopingen. Daar gaat Sarina naar op zoek en met gerichte massages probeert ze de stroom weer op gang te brengen. Uiteindelijk is het doel de balans in de totale mens terug te brengen.

Van origine was Sarina groepsleidster bij de kinderbescherming. Door talloze opleidingen te volgen, is ze later therapeute geworden. Ze werkt thuis en in Vlaardingen bij Touchfit. 

De Brug Cranio Sacraal therapie
Heiligenbloem 4
2631 WB Nootdorp

www.craniotherapie.nl
info@craniotherapie.nl
06 – 4573 0864


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant