Een gebalanceerde werkplek creëren doe je zo! | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Een gebalanceerde werkplek creëren doe je zo!

  •   keer gelezen

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de werkplek van je medewerkers. Deze werkplek beïnvloed naast de productiviteit van de medewerkers ook de motivatie van de medewerkers!

Het is belangrijk om je medewerkers in een gebalanceerde plek aan het werk te laten zijn. Nu denk je waarschijnlijk: “Wat is een gebalanceerde werkplek?”. In deze blog vertellen we je hier alles over!

Niet-werkgerelateerde spullen
Om medewerkers te laten zien dat ze gewaardeerd worden is het verstandig om het kantoor te voorzien van meerdere niet-werkgerelateerde spullen. Deze niet-werkgerelateerde spullen zijn op te delen in twee groepen. Dit zijn de ontspannings categorie en de motivatie stimulerende categorie. Onder de ontspanning categorie vallen spullen om de medewerkers even tot rust te laten komen. Denk hierbij aan een aparte ruimte in het kantoor waar bijvoorbeeld een pingpongtafel, tafeltennistafel of een dartbord te vinden is. Hier kunnen medewerkers even stoom afblazen tussen het werk door om vervolgens weer met volle concentratie aan het werk te kunnen. De spullen die in de motivatie stimulerende categorie vallen zijn veel breder. Denk hierbij aan spullen als een goed koffiezetapparaat, een verzorgde lunch of bijvoorbeeld een leaseauto om op het werk te komen! Dit zijn allen voorbeelden van dingen die het werk van de medewerker niet direct stimuleren, maar wel de motivatie op een positieve manier prikkelen!

Werkgerelateerde spullen
De werkgerelateerde spullen zijn het meest van invloed op een gebalanceerde werkplek voor de medewerkers. Kwalitatieve kantoormeubelen zorgen ervoor dat medewerkers op een verantwoorde en ergonomische manier het werk kunnen uitvoeren.  Door bijvoorbeeld de medewerkers te voorzien van goede bureaustoelen voorkom je rugklachten bij het personeel. De bureaustoelen zorgen er daarnaast voor dat de medewerkers op de juiste hoogte naar het beeldscherm kunnen kijken. Hiermee worden ook nekklachten voorkomen! De werkgerelateerde spullen zijn niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de medewerkers maar ook voor de productiviteit. Een belangrijk voorbeeld hierin is het verschaffen van goed werkmateriaal. Een goede en snel werkende laptop kan een medewerkers productiviteit in sommige gevallen wel verdubbelen!

Meer berichten