Afbeelding
Fase 1 in verkoop

Dorpse sfeer in Tuindershof

Algemeen 3.249 keer gelezen

Pijnacker - Tuindershof wordt een duurzame nieuwbouwwijk waar de kleinschalige, dorpse sfeer van Pijnacker overal voelbaar is. Net als in de oude dorpskern vind je in Tuindershof rust, ruimte, speelplekken en veel groen. 

Hier woon je in sfeervolle straatjes, aan groene lanen, aan de Meander of samen op een erf. In Tuindershof komen circa 500 woningen die in meerdere fases verkocht en gebouwd worden.

Kleinschalig en veel variatie
Tuindershof wordt een wijk met één architectuursfeer die gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De architect van Tuindershof heeft veel verschillende elementen verwerkt in het ontwerp. Naast het gebruik van verschillende kleuren baksteen, worden er maximaal 5 soortgelijke woningen naast elkaar geplaatst. Zo wordt geen straat hetzelfde.

Duurzame woonwijk
Vanzelfsprekend woon je in Tuindershof duurzaam en energiezuinig. Maar die duurzaamheid geldt niet alleen voor de woningen zelf; ook de inrichting van de wijk is gericht op een klimaatbestendige toekomst. Concreet betekent dat: duurzaam op het gebied van waterhuishouding, energie en mobiliteit. Met veel water, bomen, bermen en een parkzone draagt de natuurlijke omgeving in Tuindershof bij aan de lokale biodiversiteit en leefbaarheid.

Tuindershof fase 1
In de 1e fase worden 76 woningen verkocht. De 42 rijwoningen type A liggen in de Straatjes. Hier krijg je direct het gevoel van een hofje door de groene hagen en bomen in voortuinen. Kinderen kunnen spelen op de groenplekken in het midden van de straatjes. De 8 rijwoningen type B en de 10 ruime herenhuizen liggen aan de Tuindersweg. Aan de voorkant kijk je uit op een groene laan. De Tuindersweg wordt het visitekaartje van Tuindershof en Pijnacker. De 14 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande villa’s liggen aan de sfeervolle Meander, het natuurlijke hart van de wijk. De Meander vervult daarnaast een belangrijke klimaatadaptieve rol.

De verkoop van fase 1 is gestart. Kijk voor meer informatie op: nieuwbouw-tuindershof.nl.

Uit de krant

Uit de krant