Er wordt weer een hoop gevraagd van het zorgpersoneel.
Er wordt weer een hoop gevraagd van het zorgpersoneel.

Grote pluim voor iedereen in de zorg

Actueel 720 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De afgelopen maanden zijn alle inwoners in onze gemeente op de een of andere manier geconfronteerd met het coronavirus. Het kan zijn dat je thuis moet werken, je oma of opa een tijdje niet hebt gezien, je bedrijf tijdelijk moet sluiten of in het ergste geval zelf ziek bent geworden of iemand kent die is getroffen door het virus.

In het laatste geval zijn wij allemaal afhankelijk van ons zorgstelsel. Dat klinkt heel technisch, maar uiteindelijk zijn het de mensen die het doen. Het verplegend personeel, dokters, artsen, vrijwilligers en alle andere mensen die op de een of andere manier verbonden zijn aan de zorg voor onszelf op onze naasten.

Tijdens de eerst heftige coronagolf in het begin van dit jaar is het uiterste gevraagd van medewerkers in zorginstellingen, ziekenhuis, hospices, maar ook de wijkteams van thuiszorginstellingen. Momenteel heeft Nederland en ook onze eigen gemeente weer te kampen met een grote stijging van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Dit zorgt voor een enorme druk op (zorg)personeel.

Wij vragen u langs deze weg om begrip. Helaas zijn er bij ziekenhuizen wat gespannen situaties gemeld. Mensen hebben boos en oververhit gereageerd tegenover deze hard werkende mensen. Uiteraard is dit maar een kleine groep, maar het heeft een grote impact op het personeel.

Via de redactie van deze krant kunt u een positieve bijdrage leveren en het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. Dit kan door middel van een paar lekkere repen chocolade, stoere bossen bloemen of misschien heeft u wel steriele mondkapjes, schorten en handschoenen over. Neem gerust contact op met onze redactie. Wij hebben goede contacten met zorginstellingen in de buurt.

Tijdens de eerste golf hebben wij gezien dat er ook veel creatieve initiatieven waren: er werd gezongen voor verzorgingstehuizen, er waren optredens en leuke acties voor de deur. Ook dat soort initiatieven u melden bij de redactie van deze krant. Wij schakelen dan snel!

En dan nog even terug naar de dagelijkse realiteit. De coronacrisis. Om de druk op het zorgpersoneel te verlagen, is het van zeer groot belang om u aan alle geldende coronamaatregels te houden. Op de eerste plaats: houd ruim anderhalve meter afstand van elkaar. Draag in de publieke ruimten een mondkapje. Heel veel mensen doen dit al in het winkelcentrum, maar er zijn ook mensen die dit niet doen. Het echt van het grootste belang dat wij nu allemaal onze schouders eronder zetten. Ze redden wij niet alleen mensenleven, maar ontlasten ook de zorg en kan de economie straks ook weer gezond gaan draaien.

In deze zorgbijlage in de Telstar/Eendracht van deze week vindt u allerlei bedrijven die ook in deze periode hun uiterste best doen om u en de uwen met raad en daad te helpen. Daar zijn wij heel erg trots op! Wij geven deze mensen dan ook een grote pluim!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant