Mieke Termoshuizen en Elly van der Stel bedankten Cok met een plantenbak en lekkere chocola.
Mieke Termoshuizen en Elly van der Stel bedankten Cok met een plantenbak en lekkere chocola.

Cok Ruigrok stopt bij Terre des Hommes

Actueel 960 keer gelezen

Een grote verrassing zaterdagmorgen voor Cok Ruigrok op haar laatste werkdag bij de winkel van Terre des Hommes op de hoek Emmastraat/Van Brachtstraat.

Liefst 22 jaar heeft Cok twee zaterdagen per maand als vrijwilliger in de winkel gewerkt. Vroeger ook wel op zaterdagmiddag omdat echtgenoot John dan toch ‘onder de koeien zat’. De laatste jaren was ze steeds op zaterdagmorgen actief bij de opruimploeg en ook wel achter de kassa. Tot stipt twaalf uur omdat John dan thuis de warme maaltijd klaar had.

Toevallig of niet: Cok was zaterdag ook nog jarig. Ze bereikte de mooie leeftijd van 84 en vond dat een mooi moment om ermee te stoppen. Ze verkeert overigens nog in prima gezondheid evenals echtgenoot John die op weg gaat naar de negentig. Ze fietsen en wandelen veel en thuis lost Cok graag een puzzeltje op.

Heel bijzonder is dat Cok in de loop van de jaren duizenden tennisballen bij Terre des Hommes heeft gebracht. Ze hadden hun weiland bij de banen van de Tennis Vereniging Pijnacker. Tennissend Pijnacker kocht via ‘Terres’ de ballen weer terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant