Logo telstar-online.nl

Young Beats rapproject voor jongeren

  •   keer gelezen

Young Beats is een rapproject bedoeld voor jongeren (13-18 jaar) uit Leidschenveen-Ypenburg en Pijnacker-Nootdorp. Tijdens Young Beats worden de jongeren begeleid bij het ontwikkelen/doorontwikkelen van hun muzikale vaardigheden. Uiterlijke aanmelddatum: vrijdag 23 oktober.

Daarnaast dient het project een maatschappelijke functie. Via de muziek gaan jongeren met elkaar in gesprek: hoe ga je om met dingen die nu spelen (denk aan drill muziek), en hoe kan je ook andere keuzes maken?

De jongeren gaan, onder leiding van rapartiest en rapdocent Siggi Florentina, aan de slag met het schrijven van hun eigen tekst. Belangrijk is dat jongeren een eigen beat kunnen meenemen naar de workshops. Naast workshops kunnen de leerlingen ook een masterclass bijwonen van een (opkomend) artiest. Ze kunnen met elkaar en de artiest in gesprek.

Het project wordt afgesloten met een muzikale avond in de theaterzaal van CulturA &Zo in Nootdorp. De jongeren mogen hun eigen nummer performen. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers. Jongeren kunnen zich aanmelden als solo, duo of als trio. Een duo of trio wordt ook gezien als één deelnemer. De cursus is helemaal gratis. Aanmelden via: www.koo.nl.

Meer berichten