Afbeelding

Kidscollege over Kunst met Roos van der Meijden

Actueel 1.200 keer gelezen

Op zondagmiddag 6 september komt kunstenares Roos van der Meijden om 14.00 uur een kunstcollege geven, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Roos vertelt waarom kunstenaars eigenlijk kunst maken. En hoe je beter kunt snappen wat er nou allemaal op een schilderij staat. En waarom sommige kunstwerken zo gek lijken. Schilderijen zitten vaak vol aparte details en zelfs grapjes. De jeugdige deelnemers mogen ook zelf aan de slag.

Roos van der Meijden, die zelf kunstschilder is, vertelt die dag waarom mensen zijn gaan schilderen. Roos legt uit wat schilderijen ons kunnen vertellen en geeft antwoord op allerlei vragen. Tijdens deze ontdekkingstocht door de kunstgeschiedenis leer je spelenderwijs hoe je schilderijen kunt begrijpen en plaatsen in de tijd. Heb je thuis een kunstwerk aan de muur hangen? Als je wilt mag je er een foto van meenemen om te laten zien en erover te vertellen.

Roos van der Meijden weet als geen ander hoe ze dit uit kan leggen aan kinderen. Daarom is het tweede gedeelte ook gereserveerd om zelf aan de slag te gaan en je eigen kunstwerk te maken! Na afloop krijgt iedereen een kaart mee om tijdens een museumbezoek de geleerde in de praktijk te brengen. De kosten voor dit kidscollege over Kunst zijn 7,50 euro en daar zit een drankje bij inbegrepen.

Koop hier een kaartje.

CulturA & Zo, Dorpsstraat 7 in Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant