Afbeelding

Ergernis over verkeersafsluitingen

Actueel 6.431 keer gelezen

Pijnacker/Delfgauw - Vanwege de renovatie van de Delftsestraatweg tussen Pijnacker en Delfgauw is het eerste stukje van de Overgauwseweg afgesloten en is de Schimmelpenninck van der Oyeweg ter hoogte van de bebouwde kom afgesloten voor vrachtverkeer.

Deze afsluitingen zijn volgens de gemeente bedoeld om de aanwonenden van deze straten/wegen te vrijwaren van al te veel (vracht)verkeer. Maar tegelijk wekken deze afsluitingen bij verkeersgebruikers de nodige irritatie op.

Vorige week werd het stuk Delftsestraatweg tussen de rotonde bij Intratuin en de nieuwe Komkommerweg verbreed met dertig centimeter omdat die eerder te smal was gemaakt: van 6.50 naar 5.50 meter en nu is dat weer 5.80 meter.

Delfgauwenaren moesten toen via het tuinbouwgebied Noordpolder of de Schimmelpenninck van der Oyeweg in Pijnacker zien te komen. Aan het eind van de Schimmel konden ze niet linksaf en moesten ze rechtsaf de hele Overgauw door en dan via de Tuindersweg en de Europalaan naar het centrum van Pijnacker. Nu kunnen ze weer via de Komkommerweg en de het iets verbrede deel van de Delftsestraatweg. Het verkeer ziet er daar weer redelijk normaal uit. Ook bussen en vrachtwagens vinden hun weg.

Het deel tussen de nieuwe Komkommerweg en de S-bocht in Delfgauw wordt vanaf maandag vernieuwd. Volgens de familie De Vreede die langs de weg woont, wordt dit deel van de weg 6.10 meter. Doordat de Schimmelpennninck van der Oyeweg dicht is voor vrachtverkeer en landbouwverkeer moet dat nu via de Zuideindseweg en de Noordeindseweg en de Noordpolder richting Pijnacker. Of via de N470, maar daar zit het verkeer ook niet te wachten op tractoren! Vandaar dat de afsluiting van de Schimmel tot de nodige ergernis heeft geleid. Een verkeersregelaar vertelde gisteren dat verkeersdeelnemers die niet zo bekend zijn soms niet weten hoe ze van punt A naar B moeten komen als gevolg van de afsluitingen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant