De weg wordt aan de kant van de vaart dertig centimeter verbreed. Gelukkig lag de oude fundering daar nog.
De weg wordt aan de kant van de vaart dertig centimeter verbreed. Gelukkig lag de oude fundering daar nog.

Delftsestraatweg dertig centimeter verbreed

Actueel 5.390 keer gelezen

Pijnacker - Er is maandag 24 augustus een begin gemaakt met de verbreding of beter gezegd ‘de ontsmalling’ van de Delftsestraatweg. De weg was versmald van 6.50 meter naar 5.50 meter en wordt nu weer verbreed naar 5.80 meter. 

Er zijn enkele lagen asfalt weggefreesd en vervolgens wordt de weg aan de kant van het water dertig centimeter verbreed. De werkzaamheden zullen nog deze week worden afgerond en vervolgens wordt maandag 31 augustus een begin gemaakt met de reconstructie van het deel van de weg tussen de rotonde Komkommerweg en de S-bocht in Delfgauw. Het ziet er naar uit dat de weg ook daar een breedte krijgt van 5.80 meter. Normaal gesproken is een weg a la de Delftsestraatweg 6.20 meter breed. Per rijbaan 3.10 meter. De gemeente wil het gebruik van de weg door vrachtwagens ontmoedigen. Vandaar de versmalling van 6.50 meter naar 5.50 meter. 

Het werk was afgerond en toen ontdekten chauffeurs van de openbaar vervoer bussen dat de weg wel eng smal geworden was. Dat bleek rond half juli. De gemeente gaf al snel toe dat de weg inderdaad te smal was geworden. De gemeente zegt nu in antwoord op vragen van de Telstar/Eendracht dat de nieuwe breedte van 5.80 meter de instemming heeft van de busmaatschappij.

We hebben ook enkele transportbedrijven in Pijnacker gebeld en die zeggen het een vrachtwagen standaard 2.50 meter breed is, exclusief de spiegels. Een breedte van 5.80 meter is dan ook kantje boord zeggen ze. “Het gaat net, zeker omdat je ook nog met je spiegels zit”, zegt een woordvoerder van Transportbedrijf H.N. Post en Zonen dat op De Boezem is gevestigd. “Wij adviseren onze chauffeurs zo veel mogelijk gebruik te maken van de N470 en de Oostelijke Randweg. De gemeente probeert zo het vrachtverkeer zo veel mogelijk uit de bebouwde kom te weren en dat begrijp ik ook wel.”

De gemeente meldt desgevraagd dat het vernieuwde fietspad en de strook voor een haag tussen fietspad en rijbaan niet hoeven te worden aangepast. Behalve de Telstar/Eendracht hadden ook diverse raadsfracties vragen gesteld over de te rigide versmalling. Vreemd genoeg hebben de fracties nog geen antwoord op hun vragen gekregen en is de gemeenteraad dus ook niet betrokken bij of geïnformeerd over ‘de oplossing’, voordat het werk maandag ter hand is genomen.

Net als wij waren/zijn ook de fracties benieuwd hoe de fout heeft kunnen ‘ontstaan’, wie de verantwoordelijkheid daarvoor draagt en wie de extra kosten betaalt. Die vragen zijn na een ruim een maand dus nog altijd niet beantwoord. Volgens onze informatie was het meteen al de bedoeling van de gemeente om de weg aanzienlijk te versmallen. Het was dus geen fout van de aannemer die het werk heeft uitgevoerd. Dus dan ligt het voor de hand dat de extra kosten ook voor rekening zijn van de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant