Afbeelding

Zwarte kater zorgt voor gevaarlijke situatie: pleidooi van medewerker dierenambulance

Actueel 5.747 keer gelezen

Nootdorp - Deze jonge, ongecastreerde en ongechipte kater liep vrijdag alleen rond te dwalen op het kruispunt Dominee C. Spoorlaan met het Oosteinde. 

"Steeds heen en weer over de weg, erg verkeersgevaarlijk. Ik ben zelf werkzaam bij de Dierenambulance Amsterdam waar wij in zo'n geval een uitzondering maken en een beestje van straat halen, omdat we willen voorkomen dat de kat onder een auto komt", vertelt Ruben.

"De Dierenambulance Den Haag kon deze uitzondering helaas niet maken vanwege protocol (kat is gezond/niet gewond) en beschikbaarheid van ambulances. Toch is het niet verstandig is om een jonge kat ‘s avonds alleen op straat te laten lopen en zeker niet als je in de buurt van een drukkere weg woont."

"Daarnaast wil ik mensen overtuigen dat het chippen en registreren van een kat (ondanks dat dit niet verplicht is) heel verstandig is. In Amsterdam is slechts twintig procent van de katten die wij vervoeren correct gechipt en geregistreerd. Daardoor is het vaak lastig om in contact te komen met de eigenaar van een kat bij een voorval of voor hereniging", vervolgt dierenvriend Ruben.

"Een chip is trouwens ook gunstig wanneer een kat vervoerd zou moeten worden naar een dierenarts. Een dierenarts mag niet zonder toestemming van de eigenaar handelen, wanneer een chip en registratie gedaan zijn dan kan er contact opgenomen worden met de eigenaar en kan de dierenarts gelijk handelen als er dan toestemming gegeven is. Dit verminderd erg veel leed", aldus Ruben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant