De concerttuin aan de Rijskade 17 waar zondag Het Nije Kwartet optreedt.
De concerttuin aan de Rijskade 17 waar zondag Het Nije Kwartet optreedt.

Tuinconcert bij Annie en Nic van Winden aan de Rijskade

Actueel 3.259 keer gelezen

Het complex van Annie en Nic van Winden aan de Rijskade 17 in Pijnacker begint stilaan uit te groeien tot het culturele hart van Pijnacker. Hun kersenkas dient regelmatig als repeteerlocatie voor diverse koren en andere muzikale gezelschappen. Ze zijn allemaal welkom bij Nic. Om niet. Gratis dus. En komende zondag is de tuin bij de kersenkas de locatie en het decor van een Picknick Concert van het Friese muziekgezelschap Het Nije Kwartet.

Dit kwartet wordt gevormd door vier professionals: sopraan Mijke Sekhuis, klarinettiste Hanka Clout, contrabassist Huub van de Velde en pianist Vaughan Schlepp. Het gezelschap bestaat sinds 2016. Ze vonden elkaar tijdens een buitenoperaproductie op de Friese wateren bij Nijetrijne.

Sindsdien maken ze samen muziek, hebben ze het gezellig en treden ze her en der dan en dan op. Corona gooide dit voorjaar ook in het Friese eten enig roet, maar Het Nije Kwartet is ook organisatorisch creatief. In Almere, Merselo, Zelhem, Drachten en tot slot zondag 23 augustus in Pijnacker verzorgt het kwartet een Picknick Concert met muziek van Mozart, Mahler, Schubert en andere klassieke helden.

De formule is als volgt. Je schrijft je in via de site, je reserveert een of meer plekken en je geeft daarbij aan of je gezinsleden van elkaar bent. Je kunt zelfs je voorkeurstijd aangeven. Er zijn zondag bij Nic van Winden drie mogelijke tijden: 14.00 uur, 16.00 en 19.00 uur. Er kunnen maximaal veertig mensen tegelijk aanwezig zijn, kijken en luisteren. Uiteraard op coronaverantwoorde onderlinge afstand. Je neemt je eigen stoeltje, kruk of kleedje mee, al heeft Nic van Winden in zijn ‘oefenkas’ ook wat stoelen staan. Je neemt ook je eigen consumpties mee. Het is niet voor niks een Picknick Concert. Iedereen ruimt ook zijn eigen eventuele afval op.

De concerten duren rond de 45 minuten. De toegangsprijs is 25 euro. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis toekijken en jeugd tussen de 12 en de 18 en studenten betalen 12,50 euro.

Je reserveert via de mail: nijekwartet@gmail.com. Bij voldoende aanmeldingen volgt een bevestigingsmail met betaalverzoek. Mocht het concert door wat voor omstandigheden niet doorgaan – uitbraak van corona, plotseling slecht weer of te weinig aanmeldingen cq te veel afzeggingen – dan krijg je je geld terug. Toiletbezoek wordt wegens corona tot het uiterste beperkt, dus probeer ‘leeg’ aan te komen en ‘vol van de muziek’ weer weg te gaan.

Als er zich meer dan veertig mensen aanmelden, dan wordt gekeken naar de mogelijkheid om nog een tweede of zelfs een derde concert te doen diezelfde dag. Annie en Nic van Winden vinden het leuk om hun perceel beschikbaar te stellen voor een zeldzaam concert. Zeldzaam omdat de opzet best bijzonder is maar ook zeldzaam omdat er in deze tijd nauwelijks concerten en optredens zijn.

Voor informatie en reservering: nijekwartet@gmail.com. Aanvang: 14.00 uur, 16.00 uur en/of 19.00 uur. Locatie: tuin Annie en Nic van Winden, Rijskade 17, Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant