Sabine Zondag wordt nog meer lokaal loyaal dan ze al was!
Sabine Zondag wordt nog meer lokaal loyaal dan ze al was!

PLUS Sabine Zondag draait comfortabel door tijdens verbouwing

Actueel 3.054 keer gelezen

Het spreekwoord luidt: stilstand is achteruitgang. Bij PLUS Sabine Zondag is stilstand binnenkort vooruitgang. De moderne lokale supermarkt aan de Nootdorpseweg gaat namelijk de oude traditionele lift tussen de winkelvloer en het parkeerdak vervangen door een rollerbaan. Dat gaat voor veel winkelgemak en comfort zorgen.

De belangrijkste boodschap van de onlangs dertig jaar geworden Sabine Zondag is dat de supermarkt tijdens de verbouwing gewoon open blijft en dat de klanten niet of nauwelijks hinder zullen ondervinden van de bouwwerkzaamheden die zich aan de zijkant van de winkel afspelen. De rollerbaan komt op de plek waar nu de lift is en beweegt zich als het ware vanaf de entree de winkel in, pal naast de voorgevel, die overigens ook een metamorfose zal ondergaan. De hele opzet van het verbouwingsplan is dat de winkel moderner en eigentijdser wordt waarbij volop gebruik wordt gemaakt van moderne digitale techniek.

Het kassapark wordt helemaal vernieuwd en daarbij komt er nog meer ruimte en gelegenheid voor selfscanners. Gek gezegd: ondanks de klant- en persoonsgerichte service die voor Sabine Zondag en haar 120 mensen tellende team essentieel is, kan een klant heerlijk winkelen zonder iemand te spreken en zonder een seconde wachttijd bij de scan and go-kassa.

Ook het prijzen van de artikelen in de schappen wordt geautomatiseerd. Nu moeten de mensen van PLUS iedere week nog zeshonderd schapkaartjes met prijsproductinformatie vervangen. Straks gebeurt dat helemaal digitaal. Voor de orderpickers die bestellingen voor ‘thuiswinkelaars’ verzamelen levert dat ook voordeel op. Aan de hand van hun digitale boodschappenlijst lichten straks lampjes op bij de artikelen die ze nodig hebben. Ook de voorraadadministratie is daar meteen aan gekoppeld.

Chef-kok
Tot zo ver het technische gedeelte. Meer inhoudelijk gaat er ook veel veranderen. De inrichting van de winkel wordt aangepast.

In de persoon van Jan Bos uit Delft heeft Sabine Zondag een chef-kok gevonden die in ‘De Keuken van Pijnacker’ verse maaltijden gaat bereiden en aan het einde van dit jaar ook verse broodjes voor de lunch. De vleeswaren- en kaasafdeling krijgt ook een metamorfose, waar verse salades, tapas en borrelplanken worden gemaakt.

Tegelijk wil Sabine Zondag nog meer ruimte creëren voor het verse kwaliteitsproduct van lokale producenten/leveranciers. Behalve het brood van Rijnbeek, de komkommers van Kees Hendriks, de tomaten van Duijvestijn, de paprika’s van Geert van de Sande, de salades van Heemskerk, de boerenzuivel uit Midden-Delfland, de boerenkaas uit Het Groene Hart en de aardbeien van het echtpaar Van Dijk van de Hoogseweg, is Sabine in overleg met meer lokale leveranciers.

Ze gelooft heilig in het uitgangspunt van kwaliteit en versheid van eigen bodem en uit eigen dorp. Die kwaliteit zie je ook terug in de bloemen- en plantenstand in de winkel. Daar zal een andere plek voor bedacht moeten worden. Waar nu die kleurenpracht te zien en te koop is, komt straks de rollerbaan.

Het idee lokaal loyaal komt ook terug in de samenwerking met het lokale verenigingsleven waarmee PLUS Sabine Zondag regelmatig acties opzet die aan twee kanten positief uitwerken. Clubmensen komen naar de PLUS en PLUS-euro’s gaan naar de verenigingen en beide partijen hebben intussen lol van een plaatjesactie of een andere creatieve vondst.

Wat de kinderen betreft: er komen in de nieuwe opzet speciale kinderwinkelwagentjes met i-Pad zodat de kinderen actief hun ouders of opa/oma kunnen helpen bij het boodschappen doen.

Blijven investeren in kwaliteit en service en in het verbeteren van het klantcontact is in de ogen van Sabine Zondag de enige manier om te overleven in het nogal ‘volle’ supermarktaanbod van de kern Pijnacker. Deze aanpak werkt tot op heden heel goed, want ondanks de komst van twee nieuwe supermarkten in of nabij het centrum van het dorp heeft de PLUS haar aantrekkingskracht behouden. Anders zouden de genoemde investeringen ook niet mogelijk zijn.

De verbouwing begint in week 35, maandag 24 augustus dus, en duurt tot bijna het eind van het jaar. Niet alles gebeurt tegelijk en helemaal dicht hoeft de zaak maar twee dagen. Bouwhinder voor de klant wordt tot het uiterste beperkt, zodat de klanten gewoon zoals altijd op een prettige manier hun boodschappen bijeen kunnen garen. En anders is de boodschappendienst een prima alternatief!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant