Afbeelding

Nieuwe corona-testlocatie bij HMC Bronovo

Regio 1.391 keer gelezen

Vanaf maandag 24 augustus start GGD Haaglanden in nauwe samenwerking met Haaglanden Medisch Centrum een corona-testlocatie bij HMC Bronovo. 

Op de testlocatie kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus. Medio september openen nog twee testlocaties in de regio: in Delft en in Zoetermeer. In totaal beschikt GGD Haaglanden dan over zeven testlocaties om inwoners met klachten te testen op het coronavirus. 

De testlocatie op de Bronovolaan 5 in Den Haag is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Afhankelijk van de vraag van inwoners naar testen kan GGD Haaglanden besluiten om ook in het weekend open te gaan. Voor nu is dat voorzien in oktober. Deze locatie is dichtbij voor inwoners aan de noordkant van Den Haag en uit Wassenaar. De locatie is zowel per auto, fiets als lopend goed bereikbaar. Per dag kan de GGD hier met alle testloketten open maximaal 850 mensen met mogelijke coronaklachten testen.

De locatie bij HMC Bronovo is een van de vijf testlocaties in regio Haaglanden. De andere locaties bevinden zich in het centrum van Den Haag, Nootdorp, Leidschendam en Naaldwijk. In september opent GGD Haaglanden ook in Zoetermeer en Delft een testlocatie. Hiermee wordt het testen nog toegankelijker voor iedereen met klachten. 

De opening van nieuwe testlocaties sluit aan op de toenemende vraag naar tests in regio Haaglanden. Ook wil de GGD de reisafstand voor een test zo klein mogelijk houden voor inwoners van de negen gemeenten. De zoektocht naar een geschikte testlocatie gebeurt in nauwe samenwerking met gemeenten, Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum en laboratorium Medische Microbiologie, HMC. Het gaat om locaties die qua afstand tot het laboratorium (waar de testen worden geanalyseerd), bereikbaarheid, verkeersveiligheid, beschikbaarheid en grootte geschikt zijn. Ook moet er voldoende materiaal en personeel zijn om de locatie te kunnen inrichten en moeten de ICT-systemen van de verschillende locaties op elkaar aansluiten.

Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Dit kan op 2 manieren:

1) Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
2) Maak online een afspraak via www.coronatest.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant