Logo telstar-online.nl

Peter van Eijk kiest voor nieuwe uitdaging

  •   keer gelezen

De Haagse Nootdorper of Nootdorpse Hagenaar Peter van Eijk (54) is zelfstandig verder gegaan als allround elektromonteur. Samen met zijn vader en oudere broer Frans had hij jaren lang het bedrijf Koos van Eijk & Zn, dat daarna een tijdje B&G Van Eijk Elektro heette.

Van Eijk Elektro is altijd een Nootdorps bedrijf geweest. Echt een begrip. Hun vader Koos van Eijk – ruim twintig jaar geleden veel te jong overleden op z’n 65ste – was het bedrijf begonnen. Hij was een kleine zelfstandige, die samen met zijn vrouw Jopie een elektrowinkel runde (’t Oude Pandje) in de Dorpsstraat.

Frans en Peter hadden tot de zomer van vorig jaar een prima draaiend bedrijf met zeven man personeel. Ze hadden geen opvolgers en het besluit genomen om het bedrijf over te doen aan een grotere onderneming. Het ging hen er vooral om dat hun vele vaste klanten goed bediend zouden worden en dat hun medewerkers hun baan zouden behouden. 

In juni 2019 was de overdracht, maar achteraf is dat volgens Peter geen succes geworden. Zelf is hij er korte tijd gaan werken maar per 1 februari heeft hij de keuze gemaakt om voor zichzelf te beginnen onder de naam PE Techniek. Het E-teken is het ‘aan-symbool op z’n kant’ en het staat voor Eijk en voor Elektra. 

Peter vertelt dat hij elektrotechniek en alles wat daar bij komt erg leuk vindt. “Het is een prachtig gevarieerd en boeiend vak. De techniek is altijd in ontwikkeling en dat maakt het juist zo leuk.”

De man die met echtgenote Conny Hogervorst en hun drie kinderen net aan de andere kant van de A12 in Leidschenveen woont, zegt dat hij het hele vak beheerst inclusief beveiligingstechniek, brand- en inbraakbeveiliging, netwerkaansluitingen, enzovoort. Hij wil zich vooral op de wat kleinere klussen gaan richten.                                                 

Peter vertelt dat hij op dit moment bij een bekend partycentrum in Nootdorp aan het werk is. Dat is een van de vele ‘oude relaties’ “We werkten al voor Piet Vergeer toen ze nog bij de renbaan zaten met hun zaak. Ze zijn nu een zaal aan het verbouwen en daar doe ik alle technische werkzaamheden. Je merkt dat dit soort ondernemers gewoon met een vertrouwd iemand uit het eigen dorp te maken willen hebben.”

Peter van Eijk werkt dus voor bedrijven, organisaties, aannemers, maar zeker ook voor particulieren. Hij levert altijd en overal vakwerk, verleent de service die de klant verdient en hij rekent reële prijzen.

PE Techniek
Wijkermeerhof 27
2493 WB Den Haag
06 - 1130 1510
info@petechniek.nl

Meer berichten