Afbeelding

Zorgelijke stijging coronapatiënten

Actueel 9.381 keer gelezen

Regio - Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus is afgelopen week bijna verdubbeld ten opzichte van vorige week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse cijfers. Vorige week werden er 534 nieuwe besmettingen in een week tijd gemeld, afgelopen week waren dat er 987.

Het RIVM noemt de toename van het aantal besmettingen 'zorgelijk'. "Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden", schrijft het instituut. Het gaat om afstand houden, handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog, maar ook om het thuisblijven, thuiswerken en testen bij de eerste klachten.

De zomervakantie gaat daarnaast eveneens gepaard met oplevingen van het coronavirus op de populairste reisbestemmingen van Europa. In Frankrijk, Spanje en andere geliefde vakantielanden neemt het aantal besmettingen rap toe. Met strenge lockdowns nog vers in het geheugen krijgen inwoners en reizigers weer te maken met aangescherpte maatregelen. In veel gevallen zijn familiebijeenkomsten en het uitgaansleven de gelegenheden waarbij meerdere mensen besmet zijn geraakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant