Rob Brandenburg, Joke van der Kraan en Jan Duijndam van de Stichting De Biesland Dagen.
Rob Brandenburg, Joke van der Kraan en Jan Duijndam van de Stichting De Biesland Dagen.

Geen Biesland Dagen, wel kleine activiteiten

Actueel 1.621 keer gelezen

In 2019 waren er eenmalig geen Biesland Dagen in Delfgauw. Het jaar 2018 was met 10.000 bezoekers in twee dagen te succesvol. Vooral op en rondom de Biesland Hoeve van Jan en Mieke Duijndam was het evenement voor één jaar niet haalbaar. De bedoeling was: in 2020 er weer tegenaan, maar nu gooide corona roet in het eten. En toch gaat er eind augustus begin september kleinschaliger het een en ander gebeuren.

Joke van der Kraan, Rob Brandenburg en Jan Duijndam van de Stichting Biesland Dagen hebben maandag het groene licht gekregen van de gemeente en dus kunnen ze er nu ook mee naar buiten. De plaats van handeling wordt vooral de Biesland Hoeve en dan met name De Koeientuin. Dat is een grote overdekte buitenplaats waar normaal de koeien vertoeven. Voor de zogenoemde Grote Boeren Polder Show maken ze even plaats.

Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus en de week erna op 27, 28 en 29 augustus – dezelfde dagen dus – is een fris aangeharkte Koeientuin het domein van een gevarieerde culinaire theatershow met verrassende acts en optredens. De show is van 18.00 tot 23.00 uur en tussen de optredens door wordt er lekker gegeten en gedronken, waarbij alles wordt verzorgd door Flip van Domburgh van Café du Midi en Ebe van der Lecq van cateringbedrijf Rode Rozen en Tortilla’s, ook te vinden in de polder van Delfgauw. De mensen van Stichting De Biesland Dagen vertellen dat er steeds 120 mensen in De Koeientuin passen met gepaste tussenafstand. Met zes voorstellingen moeten toch flink wat belangstellenden bereikt kunnen worden.
Het is wel de bedoeling dat mensen zich als duo aanmelden. De kosten voor het avondvullende culinaire theaterprogramma zijn 55 euro per persoon. Buiten de Grote Boeren Polder Show is er op zondag 30 augustus vanaf 10.00 uur – ook in De Koeientuin – het klassieke polderconcert. Voor de derde maal komt het orkest Sinfonia naar Delfgauw met werken van Mozart en Haydn. Ook dit concert heeft een culinair tintje en biedt plek aan 120 mensen.
Op zaterdag 29 augustus komt de jeugd aan zijn trekken. Dan is er een actieve Polderdag met gratis deelname voor maximaal 250 kinderen die in groepen worden verdeeld en een prachtig totaalprogramma voorgeschoteld krijgen, zoals een survivaltocht, een speurtocht en een gps-route. Deze dag begint om 10.00 uur en duur tot 16.00 uur.

Tot slot is er dan op zondag 6 september in De Koeientuin een kerkdienst van de PKN-kerk Delfgauw. Ook daar is plek voor 120 kerkgangers. Niet iedereen zal in staat zijn om de Bieslandse Polder in te trekken en daarom wil de organisatie een liveverbinding maken zodat de ‘echte’ kerkgangers vanuit het Kerkelijk Centrum de dienst kunnen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant