Afbeelding
Ingezonden

Waarom grijpt niemand in?

Actueel 3.807 keer gelezen

Zojuist liep ik langs de afvalcontainers bij Het Baken en ik schrok toch enorm van de afvalberg die daar is ontstaan. Je kunt twisten over de schuldvraag (de burger, Avalex of de gemeente) maar feit is dat deze situatie onaanvaardbaar is. 

Waarom is Avalex al zo lang niet meer geweest om de container te legen? Het ongedierte tiert welig bij de containers: behalve vliegen, wespen en andere insecten heb ik eerder 's avonds ook al een rat zien lopen. Vandaar deze open brief met een vraag aan de gemeente: Waarom grijpt niemand in? Op de lange termijn heeft dit negatieve consequenties voor de volksgezondheid. Kan de gemeente Avalex niet op het matje roepen? Of op zijn minst dan een andere partij opdracht geven deze rotzooi op te ruimen, als Avalex hier niet toe in staat is? We moeten toch niet willen dat Pijnacker verpaupert omdat de containers nergens worden geleegd?

Thomas Harteveld


Meld bijgeplaatst afval bij het meldpunt leefomgeving!
Ziet u afval of grof vuil naast een afvalcontainer in de wijk? Meld het dan bij het gemeentelijk meldpunt leefomgeving: www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpunt. Zodra de gemeente hiervan weet, gaan handhavers op de locatie kijken en wordt het afval weggehaald door Avalex. Heeft u grof vuil of groot formaat afval? Breng het dan naar één van de Avalex afvalbrenstations. Kijk voor alle locaties op www.avalex.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant