Samen een leuke vakantie beleven.
Samen een leuke vakantie beleven.

Jong Perspectief zoekt vakantiemaatjes

Actueel 1.230 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer Vakantiemaatjes in om kwetsbare gezinnen en jongeren een leuke vakantie te bieden nu er veel activiteiten zijn afgelast.

Na drie maanden thuis vanwege de coronamaatregelen staat er een lange vakantieperiode voor de deur en nu is er geen school die structuur biedt. Veel geplande vakantieactiviteiten (speelweken en kampen) gaan niet door. In sommige gezinnen loopt het nu iets minder door verschillende redenen: ziekte in het gezin, zorg voor of over één of meerdere kinderen, (vecht)scheiding, overbelasting, sociaal-emotionele problematiek, armoede etc. En zijn er regelmatig vanuit het gezin onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Vanuit verwijzers, waaronder schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, worden deze zorgen gedeeld. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer Vakantiemaatjes in voor deze gezinnen die dit nodig hebben.

Uiteraard coronaproof
Mariska van der Knaap van Jong Perspectief; ”Een vakantiemaatje word gekoppeld aan een kind in de leeftijd van 6 tot 14 jaar bij hem in de buurt en ondernemen gezamenlijk activiteiten, uiteraard coronaproof! Ze sluiten aan bij de activiteiten die er in de buurt worden georganiseerd of gaan zelf op pad.” “Vooraf is er een informatiebijeenkomst, ontvangt het vakantiemaatje een activiteitenbudget en ook spelmateriaal en activiteitentips. Tijdens de vakantie kun je natuurlijk terugvallen op de begeleiding ons”.

Wil jij een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben jij deze zomer circa drie weken beschikbaar voor tenminste vier uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel: 079-7502233. Leeftijd: vanaf 16 jaar (16 en 17 jarigen worden als koppels ingezet). Studenten die vanwege corona op zoek zijn naar een stage-alternatief zijn ook van harte welkom. Aanmelden van kinderen en jongeren kan ook via bovengenoemd mailadres en telefoonnummer.

Jong Perspectief helpt kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar te bouwen aan een toekomst met Perspectief. Zij doet dit door middel van een maatjes- en mentorproject. In het maatjes- en mentorproject van Jong Perspectief (JP) worden volwassen vrijwilligers één op één aan kinderen en jongeren gekoppeld die in hun dagelijks bestaan wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De vrijwilliger is geen hulpverlener, maar coacht de jongere op basis van eigen levenservaring. Daarbij biedt de vrijwilliger een luisterend oor, bevestigt de jongere in zijn eigenwaarde en reikt nieuwe perspectieven aan. Samen trekken ze een jaar als maatjes met elkaar op.

Jong Perspectief is actief in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant